Jurgen Klopp și Ilkay Gündogan critică viitorul sistem de desfășurare a Ligii Campionilor la fotbal

Ultima actualizare:

    Jurgen KloppFoto: EPA-EFE
Jurgen KloppFoto: EPA-EFE

La câteva ore după lansarea Super Ligii Europene, în urmă cu o săptămână, Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a făcut public noul format al Ligii Campionilor, care va avea 36 de echipe participante în loc de 32 ca până acum. Formula a fost criticată de Pep Guardiola, care a vorbit, ironic, despre mărirea numărului de zile dintr-un an la 400. Ultimii contestatari sunt Jurgen Klopp, antrenor la FC Liverpool, și Ilkay Gundogan, care evoluează la Manchester City.

Extrem de critic cu Super Liga Europeană, antrenorul german al „cormoranilor” n-a fost mai îngăduitor cu Liga Campionilor: „Nu puteți să adăugați mai multe competiții. E foarte bine că noua Super Ligă nu va exista, însă nouă formulă a Ligii Campionilor nu este super”, a spus Klopp, care s-a întrebat cu glas tare: „Zece meciuri în loc de șase, fără să existe nicio idee când se vor juca”. Tehnicianul a subliniat că singurele persoane care n-au fost întrebate niciodată asupra acestui subiect au fost „antrenorii, jucătorii, suporterii. UEFA nu ne-a spus nimic. Super Liga nici atât. (...) Care este rațiunea acestei noi Ligi a Campionilor? Banii... Și nu se știe cum vom gira aceste meciuri suplimentare”.  O ideea asemănătoare a emis și mijlocașul Ilkay Gündogan, care a acuzat creșterea numărului de meciuri: ”Cu tot ceea ce s-a întâmplat în Super Ligă... Putem noi vorbi despre noul format al Ligii Campionilor? Tot mai multe meciuri. Nimeni nu se gândește la jucători?”, a scris fotbalistul lui City pe Twitter. În fața acestor critici, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a apărat noul format al Ligii Campionilor într-un interviu pentru „Daily Mail”: „Unii antrenori și jucători nu vor mai multe meciuri. Putem avea mai puține meciuri, însă salariile jucătorilor și antrenorilor trebuie adaptate. Nu pot genera mai puțin și să câștige mai mult tot timpul”, a spus oficialul, care a subliniat că „cluburile au nevoie de ajutor pentru a face față crizei financiare”. 

Comitetul executiv al UEFA a adoptat, luni, 19 aprilie, noua formulă a Ligii Campionilor. Aceasta va cuprinde 36 de cluburi la început (în loc de 32), împărţite în patru urne de câte nouă echipe, pentru a se disputa un fel de mini-campionat. Cele patru ţări "mari" din fotbalul european (Anglia, Spania, Germania şi Italia) vor avea patru echipe calificate automat. Franţa (în prezent a cincea naţiune europeană) va avea tot patru locuri garantate (faţă de trei în prezent), ceea ce pretindea de mult timp, în timp ce câştigătoara Ligii Campionilor şi cea a Ligii Europa din ediția anterioară vor fi calificate automat. Într-o primă fază a competiției, vor fi 10 meciuri de echipă, într-o singură manșă. La finalul acestui campionat, primele opt formaţii vor fi calificate direct în optimile de finală, iar cele clasate între locurile 25 şi 36 vor fi eliminate. Cluburile cuprinse între locurile 9 şi 24 vor disputa un play-off (tur-retur) pentru a fi desemnate celelalte opt echipe calificate în „optimi”. Apoi, competiţia va continua eliminatoriu, după modelul actual (meciuri tur-retur). Câştigătoarea şi finalista Ligii Campionilor va juca 17 meciuri în loc de 13, ca acum. Acestea vor putea ajunge chiar la 19 partide dacă vor participa la play-off.UEFA a stabilit acest format împreună cu Asociaţia Cluburilor Europene (ECA).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net