La 173 de zile după ce a ”murit” pe teren, se antrenează din nou

2 decembrie 2021
article img
Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în timpul meciului Finlanda - Danemarca, de la Euro 2020foto: AFP

La 12 iunie se prăbușea pe teren și toată planeta se ruga pentru viața lui. Joi, la 173 de zile de la acel incident, danezul Christian Eriksen a revenit la antrenamente. El speră ca anul viitor să revină în competiții!

Era minutul 43 al meciului Danemarca – Finlanda, de la Euro 2020, când căpitanul danezilor, Christian Eriksen, s-a prăbușit pe teren din senin. A avut nevoie de 18 minute – care au părut interminabile – pentru a fi resuscitat pe teren, sub privirile a milioane de telespectatori, și readus ”din morți”, după cum s-au exprimat medicii. Și-a revenit miraculos și acum e dornic să joace fotbal din nou. Nu o poate face în Italia, la Internazionale Milano, în Peninsulă nefiind permis sportivilor cu defibrilator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac, așa cum are el acum.

article img
Eriksen a fost salvat de medicii care au folosit inclusiv defibrilatorulFOTO: EPA

Dar în Danemarca se poate, așa că el e decis să joace din nou pentru echipa care l-a lansat în fotbal: Odense. Iar primul pas până la îndeplinirea acestui vis care părea imposibil a fost antrenamentul individual pe care l-a făcut ieri, primul de la evenimentele din 12 iunie. La 173 de zile de la acel moment, el s-a prezentat la baza clubului din Odense la ora 8.00, împreună cu un antrenor personal şi a făcut alergări şi exerciţii cu şi fără minge. Evident, mai este mult până la revenirea lui în activitate, dar primul pas al minunii a fost înfăptuit.

Eriksen (29 de ani) a plecat de la Odense în 2009, când a fost transferat la Ajax pentru 1,5 milioane de euro. Ulterior, el a evoluat pentru Tottenham şi Inter. Cu Inter Milano, fotbalistul are contract până în iunie 2024. Salariul său anual de 7 milioane de euro este acoperit printr-o asigurare FIFA, iar Inter va discuta în următoarele luni viitorul fotbalistului cu Eriksen şi cu reprezentantul acestuia.