La mofturi sunt deja campioni. Budescu şi Băluţă şi-au luat la rost antrenorii

Ultima actualizare:

    Alexandru Băluţă a venit pe lume în 1993, anul ultimului trofeu câştigat de olteniFoto: Click!
Alexandru Băluţă a venit pe lume în 1993, anul ultimului trofeu câştigat de olteniFoto: Click!

Budescu de la FCSB şi Băluţă de la Craiova şi-au depăşit statutul de jucători, cerând socoteală antrenorilor Dică şi Mangia.

Considerându-se fotbalişti indispensabili, vedetele Budescu şi Băluţă şi-au permis declaraţii tăioase la adresa propriilor tehnicieni. E încă o dovadă a faptului că jucătorii români sunt traşi în spate de o mentalitate păguboasă.

Titlul în Liga I e departe de a fi decis, dar putem acorda deja medaliile pentru cei mai mofturoşi fotbalişti din campionatul intern. Dacă fiţele răsfăţatului Denis Alibec nu mai miră pe nimeni, oarecum surprinzătoare au fost reacţiile altor doi jucători de top, Budescu de la FCSB şi olteanul Băluţă. La meciul direct de luni seară (câştigat cu 2-0 de roş-albaştrii), ambii s-au dezlănţuit nu pe teren, ci în faţa microfoanelor. Vizaţi au fost chiar proprii antrenori, Nicolae Dică, respectiv italianul Mangia, luaţi la rost pentru deciziile tactice. Cocoloşit de patronul Becali şi considerat salvatorul FCSB-ului în acest sezon, Constantin Budescu n-a putut înghiţi decizia lui Dică de a-l schimba la pauză.

Constantin Budescu
Constantin Budescu

„M-a surprins decizia antrenorului. Sunt un pic frustrat, mă simt folosit. Sunt jucător cu experienţă, nu merit să fiu schimbat la pauză. Merit mai mult respect, vreau explicaţii. O să avem o discuţie, să lămurim lucrurile”, a tunat mijlocaşul de 29 de ani.

Nici în vestiarul celor de la CSU Craiova, o altă candidată la titlu, nu e linişte. Înfrângerea cu FCSB i-a distanţat pe olteni la şapte puncte de poziţia de lider, iar antrenorul Devis Mangia a fost „taxat” de cel mai bine cotat fotbalist din lot, Alex Băluţă. Scos din echipa de start la meciul de pe Arena Naţională, mijlocaşul fost introdus în joc pentru ultima jumătate de oră, răbufnind la final. „Nu ştiu ce a încercat să-mi arate antrenorul cu asta. Eu încerc să dau totul pe teren. Chiar dacă nu-mi iese golul, alerg foarte mult şi îmi ajut echipa. Sper ca Mister să nu mai facă pe viitor aceeaşi greşeală”, a declarat internaţionalul Craiovei, aflat într-o pronunţată scădere de formă în această primăvară.

Nicolae Dică şi-a justificat schimbarea lui Budescu precizând că acest lucru era stabilit înainte de meci. „Nu i-am mai spus la pauză de ce îl schimb, ştia că nu va juca tot meciul. A spus că vrea să aibă o discuţie? Vom avea, nu-i nici o problemă. Dacă nu e Alibec, e el! O să-i calmez pe amândoi”, a declarat tehnicianul FSCB-ului.

Dacă Nicolae Dică a fost diplomat, patronul FCSB l-a „urecheat” serios pe Budescu. „Şi-a luat-o în cap. Îi răspund eu lui Budescu, dacă Dică nu a vrut. «Domnule Budescu, te-am angajat la Steaua, ai 20.000 pe lună și bonusuri. Te-am angajat să joci fotbal și să te supui antrenorului». Nu i-am scris în contract că trebuie să joace 90 de minute. Bă Costică, bă Budi, tu ești nebun? Te crezi la Astra? Ești la Steaua, îl ai patron pe Becali. Nu faci ce vrei tu»", a declarat Gigi Becali.

Venit dintr-o ţară în care asemenea derapaje ale fotbaliştilor nu sunt deloc tolerate, Devis Mangia i-a răspuns scurt răzvrătitului Alexandru Băluţă. „El trebuie să joace şi să nu vorbească atât de mult. Dacă am ceva să-i transmit, o voi face în vestiar”, a ţinut să precizeze Mangia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net