La Monte Carlo nu vorbesc doar banii

Ultima actualizare:

    Mbappe este  eroul francezilor  de la Monaco
Mbappe este eroul francezilor de la Monaco

Celebru prin concentraţia de oameni bogaţi, Principatul Monaco a dat lovitura la fotbal cu o echipă de „săraci”. Culmea, victima monegascilor au fost „milionarii” de la Manchester City.

După calificarea miraculoasă a celor de la Leicester, în Liga Campionilor s-a scris o nouă poveste. Eroii principali au fost de această dată anonimii fotbalişti de la AS Monaco, o echipă construită practic din nimic. Astfel, 11-le de start folosit de francezi în returul cu City din optimi (3-1, după 3-5 în tur) a fost achiziţionat de şefii clubului în schimbul a 72 de milioane de euro. În partea cealaltă, vedetele „cetăţenilor” nu discută de această sumă decât la nivel individual. Cel mai bun exemplu e belgianul De Bruyne, cumpărat cu 74 de milioane de euro (cu două mai multe decât întreaga echipă a lui Monaco!), iar Sterling (65 de milioane), Stones (60) sau Sane (50) merită şi ei amintiţi pe această listă a ruşinii. Mergând mai departe, cel mai bun jucător al lui AS Monaco în dubla confruntare cu trupa lui Pep Guardiola a fost tânărul de 18 ani Kylian Mbappe, un fotbalist despre care vom mai auzi multe în viitor. Francezul intrat deja în atenţia marilor cluburi nu i-a costat pe monegasci nici măcar un euro, el semnând în perioada junioratului din postura de fotbalist liber.

Vineri (17 martie) se trag la sorţi sferturile

Trei echipe din Spania (Barcelona, Real şi Atletico), două din Germania (Bayern şi Dortmund) şi câte una din Italia (Juventus), Anglia (Leicester City) şi Franţa (AS Monaco) se vor afla astăzi în urnele UEFA pentru stabilirea sferturilor de finală. Tragerea la sorţi va începe la ora 13.00 şi va fi una deschisă, orice împerechere fiind posibilă. Meciurile din sferturi se vor juca la 11/12, respectiv 18/19 aprilie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net