LaLiga dă dreptate Barcelonei în litigiul cu Lionel Messi legat de clauza de reziliere

image
Lionel Messi nu s-a prezentat la reunirea lotului lui FC BarcelonaFoto: Guliver / GettyImages

Lionel Messi nu s-a prezentat la reunirea lotului lui FC Barcelona, produsă duminică, 30 august, atunci când toți fotbaliștii au efectuat testul de depistare a noului coronavirus. În contextul în care argentinianul a lăsat de înțeles că vrea să părăsească formația catalană, LaLiga a dat dreptate acesteia. Mai exact, s-a precizat că înțelegerea dintre cele două părți rămâne valabilă. Ca de altfel și clauza de 700 milioane de euro în caz de reziliere.

Cum presa spaniolă, precum și aceea din întreaga lume au difuzat tot felul de informații legate de plecarea lui Messi, LaLiga a dat un comunicat în care a încercat să lămurească lucrurile.  „Privind diferitele interpretări publice din ultimele zile, în diverse organisme media, legat de situația contractuală a jucătorului Lionel Andres Messi cu FC Barcelona, La Liga consideră oportun să precizeze că acest contract este acum în vigoare și că există o clauză de eliberare aplicabilă în cazul în care jucătorul decide ruptura unilaterală”. Ceea ce ar însemna că Barcelona ar urma să primească 700 de milioane de euro pentru a permite plecarea lui Lionel Messi la o altă formație înainte de 30 iunie 2021, când se încheie contractul cu acesta. 

Messi ar putea ajunge la New York City, echipa la care joacă Mitriță

În ultimele zile, s-a scris foarte mult despre echipele la care ar putea ajunge Lionel Messi. Au fost pomenite Manchester City și Manchester United, Inter Milano și Juventus Torino,  Paris Saint-Germain și chiar Inter Miami. O variantă a prezentat și cotidianul catalan „Sport”. Acesta susține că după o trecere prin Anglia argentinianul ar putea ajunge tot peste Ocean, dar la New York City.Mai exact, Manchester City ar fi dispusă să-i cedeze pe Bernardo Silva, Gabriel Jesus şi Eric Garcia şi să achite suma de 100 de milioane de euro în schimbul lui Messi. Și i-ar propune acestuia un contract pe cinci ani, cu un salariu anual de 100 de milioane de euro brut. Doar că, după trei ani, sud-americanul ar urma să ajungă la Ney York City FC, la care evoluează şi Alexandru Mitriţă. Și aceasta fiindcă echipa americană face parte dintr-un grup de cluburi sportive deținut de City Football Group (CFG), care patronează și pe Manchester City. Plecarea în SUA a lui Messi ar presupune și o primă de instalare de 250 de milioane de euro. Acest scenariu s-ar materializa, însă, doar dacă nu s-ar aplica acea clauză de reziliere de 700 milioane de euro. 

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Ion Hristescu png
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
3 paula seling png png
Vladimir Putin la petrecerea din Piața Roșie din Moscova dupa anexarea regiunilor din Ukraina FOTO EPA EFE (3) jpg
taul mare rosia jpeg
image
image
image
image
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg