Luați de „valul” banilor! Răzvan Lucescu i-a copiat pe Dan Petrescu și Contra

Ultima actualizare:

    Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Plecarea surprinzătoare la arabi a lui Răzvan Lucescu ne aduce aminte de opțiunile similare făcute de Dan Petrescu și Cosmin Contra.

Aflat în vârful carierei de antrenor, Răzvan Lucescu a lăsat marile provocări din fotbalul european pentru a se îngropa în bani la echipa saudită Al-Hilal. E un scenariu pe care l-am mai văzut în trecut la alți doi tehnicieni români aflați pe val.

După ce a câștigat tot ce se poate în Grecia cu PAOK, Lucescu junior se pregătea de asaltul spre grupele Ligii Campionilor, o performanță care l-ar fi propulsat cu siguranță în viitorul apropiat spre un campionat mai puternic din Europa. „Sunt momente în viață în care trebuie să iei decizii dificile, iar plecarea mea de la PAOK e unul dintre ele. Am petrecut la Salonic cei mai buni doi ani din viața mea”, a precizat antrenorul de 50 de ani printr-un comunicat pe site-ul clubului. Evident, dincolo de posibilele tensiuni între Lucescu și șefii săi, determinant a fost salariul de patru milioane de dolari pe an propus de șeicii de la Al-Hilal, care au achitat și o clauză de reziliere consistentă, de două milioane de euro.

Dacă Răzvan Lucescu va mai reveni vreodată în Europa la nivelul pe care îl atinsese la PAOK rămâne de văzut, însă precedentele cazuri de acest gen ne-au demonstrat că va fi foarte greu. Dan Petrescu și Cosmin Contra au fost în poziții similare, alegând să se împlinească financiar în dauna unui parcurs profesional crescător. După ce a luat titlul în Liga I cu Unirea Urziceni (2009), „Bursucul” s-a dus în Rusia și a făcut senzație mai întâi la Kuban Krasnodar (2009-2012), echipă pe care a dus-o din liga secundă în cupele europene, și apoi la Dinamo Moscova (2012-2014), o formație de tradiție pe care a salvat-o dintr-o situație dezastruoasă. Erau vremuri în care Dan Petrescu era curtat intens inclusiv de echipe din Anglia, dar românul a ales să antreneze în Qatar, la gruparea Al-Arabi, o alegere bănoasă, dar care l-a tras în jos în carieră. Al doilea exemplu elocvent e cel al lui Cosmin Contra, care a crescut frumos ca antrenor pe traseul Fuenlanbrada (divizia a doua spaniolă), Petrolul Ploiești și înapoi în Spania, de această dată în elită, la Getafe, pe care a salvat-o de la retrogradare. „Guriță” avea toate motivele să spere la o echipă mai mare, pentru a pleca în cele din urmă în China. La Guangzhou, actualul selecționer al României avea un salariu de trei milioane de euro pe an, dar n-a rezistat decât jumătate de sezon și s-a întors la echipe mai mici, precum Alcorcon și Dinamo.

Experimentatul Mircea Lucescu (73 de ani) crede că schimbarea făcută de fiul său e una inspirată, care nu înseamnă un compromis din punct de vedere profesional. „E o decizie normală, absolut normală. Având în vedere că o echipă calificată în Liga Campionilor nu aduce jucători care să le permită să joace în grupe...Eu cred că și-a făcut datoria acolo. Pentru el e un pas înainte, nu un pas înapoi!”, a declarat Lucescu senior, aruncând vina despărțirii dintre Răzvan și PAOK pe conducerea clubului grec.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Achraf Hakimi (EPA) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
pep guardiola facebook jpeg
Dan Sucu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
Jaqueline Cristian (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net