Lucescu, faţă în faţă cu coşmarul său: "Una din dramele carierei"

Ultima actualizare:

    10 jucatori din echipa Dinamo a anului 1989/ 1990 au mers la Campionatul Mondial din 1990FOTO: Danielnanu.ro
10 jucatori din echipa Dinamo a anului 1989/ 1990 au mers la Campionatul Mondial din 1990FOTO: Danielnanu.ro

Prima manşă a 16-imilor Ligii Europa la fotbal programează o confruntare românească tocmai la Bruxelles. Anderlecht Bruxelles, echipa lui Chipciu şi Stanciu, întâlneşte pe Zenit St. Petersburg, formaţia antrenată de Mircea Lucescu. Pentru tehnicianul nostru, Anderlecht este un nume care îi provoacă şi acum coşmaruri.

În 1990, pe 18 aprilie, Dinamo juca ultima semifinală de cupă europeană din istoria clubului. Se întâmpla în Cupa Cupelor, iar adversara era Anderlecht. Antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo a peirdut ambele manşe cu 1-0, dar returul, disputat pe Arena Naţională, a fost un meci în care echipa noastră a fost net dezavantajată de arbitru.

Mircea Lucescu a rememorat, într-un interviu acordat jurnalistului Daniel Nanu, că acel meci a rămas una din dramele carierei lui. "Poate că echipa nu se destrăma dacă ne calificam în semifinale. Semifinala cu Anderlecht a fost punctul culminant al acelei generații extraordinare. Finala a câștigat-o Sampdoria, echipă cu care noi jucasem cu un an înainte și care ne-a eliminat după 1-1 la noi și 0-0 la ei, meciuri după care presa internațională ne-a lăudat pe noi, nu pe ei. Poate că UEFA nu a vrut Dinamo în finală, ce însemnam noi pentru rețeta meciului? Cu toate că hotărâsem ca din sumele luate pe publicitate și pe televizarea returului cu belgienii să ducem câteva mii de fani ai noștri la finala de la Goteborg", a declarat MIrcea Lucescu pentru danielnanu.ro .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net