Lucian Bălan, câştigător al Cupei Campionilor cu Steaua, s-a sinucis

image
Lucian Bălan s-a sinucis la 56 de ani, după ce în ultima lună a trecut prin momente dificileFoto: arhiva Click!

Lucian Bălan, fostul mare jucător al Stelei, s-a sinucis în joi după-amiază (12 noiembrie), la 56 de ani.

Fost câştigător al Cupei Campionilor cu echipa din Ghencea în 1986, Lucian Bălan a avut o ultimă lună cumplită. Pe 2 octombrie mama sa a decedat, iar el a suferit un accident vascular cerebral.

Deşi îşi revenise destul de bine din punct de vedere fizic, dar fostul mijlocaş a hotărât să-şi ia viaţa.

Lucian Bălan a fost descoperit fără suflare în garsoniera lui din Baia Mare, de fiul său. Fostul fotbalist înghiţise mai multe medicamente, doza fiindu-i fatală. El a fost declarat mort în jurul orei 18.00.

Fostul jucător al Stelei avusese o viaţă grea după ce s-a retras din activitate. El a fost antrenor în mai multe rânduri la centrul de copii şi juniori de la FC Baia Mare sau Steaua, a mai lucrat ca taximetrist şi redactor sportiv şi a îndeplinit pentru o perioadă şi funcţia de observator. Din păcate, el căzuse în ultimii ani în patima alcoolului.

De notat faptul că Bălan a mai avut două tentative similare, în 2004 şi 2010, fiind salvat de fiecare dată de mama lui, care l-a găsit în stare de inconştienţă.

image
Lucian Bălan (al treilea de la stânga, pe rândul de jos) a făcut parte din echipa Stelei care a luat Cupa Campionilor

Duckadam despre sinuciderea lui Bălan: «Jocurile de noroc erau viciul lui»

Dărâmat de auzul veştii, eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, a spus: "A fost colegul meu de cameră. Jocurile de noroc erau viciul lui și lumea i-a întors spatele. Mulți au încercat să îl ajute, precum Marcel Pușcaș și Victor Pițurcă, dar nu a fost suficient. El stătea cu mama lui și nu mai avea casă. Merita ca cineva să îi dea o garsonieră în București și ceva de muncă", a declarat Helmuth Duckadam, în prezent preşedinte de imagine al Stelei, la DigiSport.

image
Lucian Bălan a mai încercat de două ori să se sinucidă, în 2004 şi 2010

Adrian Bumbescu despre sinuciderea lui Bălan: «Avea şi probleme cu şpriţul»

Fostul coechipier din marea echipă a Stelei, Adrian Bumbescu, ştia de problemele lui Bălan. "Eu vorbeam săptămînal cu el. Era singur și foarte afectat de moartea mamei lui, de acum câteva săptămâni. Avea și probleme și cu șprițul, nu doar cu jocurile de noroc", a declarat Adrian Bumbescu pentru gsp.ro.

Lucian Bălan s-a născut la 25 iunie 1959, la Bucureşti şi a fost unul dintre cei mai valoroşi mijlocaşi ai anilor 80. A început fotbalul la Autobuzul Bucureşti, apoi a mai evoluat la FC Baia Mare şi Steaua. În străinătate a evoluat pentru formaţiile Beerschot Antwerp şi Real Murcia. El a jucat 96 de meciuri în tricoul Stelei și a cucerit nouă trofee cu formația militară. Cel mai important trofeu a fost Cupa Campionilor Europeni, pe care a cucerit-o din postura de titular al finalei 1986. El a jucat atunci până în minutul 73, când a fost înlocuit de Anghel Iordănescu.

Finala Cupei Campionilor 1986 Steaua - Barcelona: rezumat

vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
cub visarion alexa png
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
reghecampf si anamaria prodan
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep, EPA jpg
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
Becali