Lui Florin Tănase i-a ”explodat” cota. Incredibil cât a ajuns să valoreze acum

Florin Tănase, căpitanul FCSB și principalul produs de export al echipei, a avut un an foarte bun, iar acest lucru nu e confirmat doar de specialiști, ci și de site-ul specializat în stabilirea cotei jucătorilor. ”Tase” a avut cea mai mare creștere dintre toți jucătorii din Liga 1: 500.000 de euro.

Florin Tănase este foarte aproape de un contract bănos în Golf (FOTO: Sportpictures)
Florin Tănase este foarte aproape de un contract bănos în Golf (FOTO: Sportpictures)

În mod tradițional, în preajma Crăciunului, cei de la transfermarkt.com actualizează cotele de piață ale jucătorilor din întreaga lume. Nici acest an nu a făcut excepție, astfel că putem vedea cine sunt ”premianții” ultimului sezon în funcție de prestațiile avute. Deloc surprinzător, Florin Tănase a avut cea mai mare creștere: de jumătate de milion de euro. E singurul din Liga 1 cu un asemenea progres și singurul care valorează acum peste 5 milioane de euro. Mai precis: 5,5. Adică e cotat cu 2,5 milioane de euro mai mult decât suma pe care este gata să îl vândă patronul FCSB, Gigi Becali: 3 milioane de euro. Iar negocierile cu ocupanta locului 6 din campionatul Emiratelor Arabe Unite, Al Nassr, sunt aproape finalizate. Conform ”Fanatik”, românul s-ar fi înțeles cu șeicii pentru un salariu de aproape un milion de euro pe an, adică de circa trei ori mai mult decât primește acum la formația bucureșteană. Așa cum a mărturisit după ultimul meci disputat în acest sezon, acel 0-0 de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, pentru el contează mai mult banii decât echipa națională, așa că sigur va accepta oferta, chiar dacă este dintr-un campionat considerat mai slab decât al nostru. Iar pentru ca povestea să fie și mai frumoasă, nu este exclus ca semnarea contractului să fie făcută chiar de ziua de naștere a lui Tănase, acesta urmând să împlinească 27 de ani pe 30 decembrie.

Cota lui Andrei Ivan a crescut cu 400.000 de euro

Creșteri importante de cote au mai avut și alți trei jucători. Este vorba de atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, a cărui valoare a urcat cu 400.000 de euro, până la 1,4 milioane de euro. Cu aceeași sumă au crescut și valorile de piață ale golgheterului Farului, spaniolul Jefte Betancor, care valorează acum 1,3 milioane de euro, și a puștiului minune al FCSB, Ianis Stoica, a cărui valoare a ajuns acum la 850.000 de euro.

Andrei Ivan a avut un sezon foarte bun la CSU Craiova (FOTO: Sportpictures)
Andrei Ivan a avut un sezon foarte bun la CSU Craiova (FOTO: Sportpictures)

Un salt important l-a făcut și cealaltă ”bijuterie” a bucureștenilor cu sediul în Berceni, Octavian Popescu. Acesta a impresionat nu doar căutătorii de talente din Europa, dar și programele statistice folosite pentru stabilirea cotelor pe transfermarkt și a ajuns să valoreze, la doar 19 ani, 1,9 milioane de euro, cu 300.000 de euro mai mult decât în vară.

Sezonul extraordinar traversat de CFR Cluj în Liga 1, cu ultimele 8 meciuri câștigate fără gol primit a dus și la creșterea valorii unor oameni de bază: Andrei Burcă a ajuns la 3,4 milioane de euro, cu 200.000 de euro mai mult decât în iunie, iar Cristi Manea a crescut cu aceeași sumă, ajungând acum la 2,7 milioane de euro. Interesant este că până și valoarea liderului deziluziei campionatului, Dinamo, are un plus la valoarea de piață. Deian Sorescu a primit în plus 100.000 de euro și a ajuns acum la o cotă de 1,9 milioane.

Avem trei străini cotați la 1,6 milioane de euro

În ceea ce-i privește pe străinii din Liga 1, avem trei la egalitate pe primul loc. Toți sunt atacanți și toți valorează câte 1,6 milioane de euro: Gabriel Debeljuh (a crescut cu 100.000) și Billel Omrani (a staționat) de la CFR Cluj, plus Elvir Koljic, de la Universitatea Craiova, cel care era lider solitar la precedenta trecere în revistă. Acum, el a pierdut 100.000 de euro.

Debeljuh a fost decisiv în ultimele meciuri ale formației CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)
Debeljuh a fost decisiv în ultimele meciuri ale formației CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)

Top 10 jucători din Liga 1

Jucător   Valoare 

1. Florin Tănase    5,5 (+0,5)

2. Florinel Coman 4 (-0,5)

3. Darius Olaru     4 (-)

4. Andrei Burcă    3,4 (0,2)

5. Cristian Manea 2,7 (+0,2)

6. Deian Sorescu  1,9 (+0,1)

7. Octavian Popescu   1,9 (+0,3)

8. Nicușor Bancu  1,9 (-0.1)

9. Alexandru Păun       1,8 (-)

10-12 Gabriel Debeljuh      1,6 (+0,1)

Billel Omrani 1,6 (-)

Elvir Koljic      1,6 (-0,1)

Notă: Sumele sunt exprimate în milioane de euro.

Florinel Coman, cea mai mare scădere

În urmă cu un an și jumătate era considerat cea mai mare speranță la îmbogățire de către patronul FCSB, Gigi Becali. De atunci, Florinel Coman a avut numai ghinioane, care l-au tras în jos pe plan sportiv, dar și al cotei de pe transfermarkt.com. Pentru că dacă în luna martie 2020 el valora 6 milioane de euro, acum el a ajuns să fie cotat la doar 4 milioane. La ultima actualizare Coman a pierdut 500.000 de euro „dintr-un foc”, specialiștii de la site-ul citat penalizând absența lui îndelungată de pe teren. Coman a fost mai mult accidentat în ultimul an, așa că aparițiile lui la FCSB au fost mai mult sporadice. Al doilea ca scădere de cotă din Liga 1 este craioveanul Alexandru Mateiu, care a pierdut 300.000 de euro și a ajuns acum la 450.000.

Florinel Coman s-a luptat cu accidentările în acest an (FOTO: Sportpictures)
Florinel Coman s-a luptat cu accidentările în acest an (FOTO: Sportpictures)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net