Lupte de strad─â la Praga. Suporterii echipelor de fotbal s-au b─âtut cu poli╚Ťia dup─â ce campionatul a fost ├«ntrerupt

image
Poli╚Ťia din Praga a intervenit ├«n for╚Ť─â pentru a pune cap─ât protestului suporterilorFoto: Guliver / GettyImages

Cre╚Öterea alarmant─â a num─ârului persoanelor infectate cu noul coronavirus a determinat autorit─â╚Ťile din Cehia s─â adopre o serie de m─âsuri restrictive, printre acestea num─âr├óndu-se ╚Öi ├«ntreruperea campionatului de fotbal pentru dou─â s─âpt─âm├óni. Decizia i-a nemul╚Ťumit ├«ndeosebi pe fani, care au protestat ╚Öi s-au b─âtut cu poli╚Ťia.

├Än timp ce competi╚Ťiile sportive interne au fost suspendate, cluburile profesionsite au ob┼úinut permisiunea de a-┼či continua antrenamentele ├«n acest interval. Totodat─â, meciurile interna┼úionale care erau deja programate se vor desf─â╚Öura, astfel c─â Sparta Praga, echipa lui Florin Ni╚Ť─â, o va putea primi pe Lille ├«n Europa League, joi, cu por┼úile ├«nchise. La fel ╚Öi Slovan Liberec, care va evolua, acas─â, cu belgienii de la Gent.Restric╚Ťiile adoptate de guvernan╚Ťii de la Praga n-au fost, ├«ns─â, pe placul unora.  Astfel c─â duminic─â, la Praga, c├óteva mii de manifestan┼úi, inclusiv suporteri ai unor echipe de fotbal, au cerut demisia ministrului S─ân─ât─â┼úii, Roman Prymula. Organizat de asocia┼úia HON, protestul a luat o turnur─â violent─â dup─â ce poli┼úia a ├«ncercat s─â disperseze mul┼úimea, num─ârul manifstan┼úiilor fiind cu mult mai mare dec├ót cel autorizat la adun─âri. ÔÇŁParticipan┼úii au atacat poli┼úia f─âr─â niciun motivÔÇŁ, a declarat ┼čeful Poli┼úiei din Paraga, Tomas Lerch, iar un alt reprezentant al poli┼úiei i-a acuzat pe ÔÇŁsuporterii radicaliÔÇŁ. ÔÇŁAm folosit tunuri cu ap─â, gaze lacrimogene ┼či petardeÔÇŁ, a spus Lerch, preciz├ónd c─â aproximativ 20 de poli┼úi┼čti au fost r─âni┼úi.├Äntr-un mesaj postat pe Twitter, serviciile de urgen┼ú─â au anun┼úat c─â au acordat ├«ngrijiri unui num─âr de nou─â persoane ┼či au internat la spital patru r─âni┼úi. Totodat─â, poli┼úia a re┼úint 50 de persoane ┼či a confiscat focuri de artificii, bastoane telescopice, arme metalice de lovit cu pumnul ┼či arme de foc.Ministrul Prymula i-a condamnat pe manifestan┼úi, acuz├óndu-i de ÔÇŁdispre┼ú fa┼ú─â de munca personalului medicalÔÇŁ. ÔÇŁCa rezultat, presupun c─â vom avea sute de infect─âri noiÔÇŁ, ┼či-a exprimat ministrul indignarea. ╚Üar─â cu peste 10 milioane de locuitori, Cehia a ├«nregistrat vineri un num─âr-record de 11.105 de noi contamin─âri ├«ntr-o singur─â zi. Ast─âzi (luni, 19 octombrie), bilan┼úul se ridica la 173.885 de contamin─âri ┼či 1.422 de mor┼úi din cauza COVID-19.

copii andra catalin maruta1 png
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gheorghe turda
BeFunky collage (33) jpg
aspirin─â frumuse╚Ťe pixabay
emma raducanu cluj jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg