Mai aveţi ceva muşchi pe voi?

n216 sport caseta daum jpeg
Florin Andone şi coechipierii sunt monitorizaţi atent la fiecare antrenament

Ruşinosul 0-1 cu Albania de la Euro ne-a făcut să ne întrebăm dacă România mai are fotbalişti cu care să emită pretenţii la turneele finale. Un răspuns îl vom primi astăzi, în meciul de la Cluj cu Muntenegru din debutul preliminariilor pentru Mondialul din 2018.

Aerul proaspăt adus de instalarea selecţionerului german Christoph Daum nu înseamnă nimic fără rezultate pe măsura aşteptărilor. Astfel, cu un lot asemănător celui pe care l-a avut Anghel Iordănescu în Franţa, Daum vrea să ne arate că anemia naţionalei de la Euro 2016 n-a fost decât un accident şi că fotbalul românesc va supravieţui la nivel înalt. „Eu nu privesc în trecut, vreau să fac parte din viitor”, a spus Daum în această săptămână pentru a-şi convinge jucătorii să uite cât mai repede marea deziluzie din această vară. Rămâne de văzut dacă vorbele frumoase ale lui Christoph Daum vor fi completate de o evoluţie pe măsură în partida de astăzi cu Muntenegru. Pentru că vorbim de startul unei noi campanii, într-un meci pe teren propriu cu o echipă mai slab cotată, victoria e vitală. Orice alt rezultat ne va scădea considerabil şansele de a câştiga o grupă în care Polonia pleacă favorită la primul loc, singurul care duce direct la turneul final din Rusia. Sigur, există şi varianta mult mai complicată a „barajului”, colac de salvare pe care îl vor primi însă doar opt dintre cele nouă ocupante ale locurilor secunde. Aşadar, orice punct contează în tentativa României de a reveni la un Campionat Mondial după o pauză de 20 de ani.

La ce surprize se gândeşte Daum

– Titularizarea lui Silviu Lung, portar care n-a jucat decât o singură dată un meci oficial pentru România, cu Albania în 2011.– Utilizarea lui Alexandru Măţel ca fundaş stânga, post pe care internaţionalul nostru e folosit în mod curent la Dinamo Zagreb.– Folosirea unui singur închizător (cel mai probabil Hoban) şi renunţarea la sistemul clasic al naţionalei noastre, cu doi mjlocaşi defensivi.– Reprofilarea lui Alex Chipciu pe flancul stâng al liniei de mijloc, în condiţiile în care pe dreapta pot evolua atât Adi Popa, cât şi Gabi Torje.– Un modul ofensiv mai curajos, cu avansarea lui Bogdan Stancu în avanposturi, în pereche cu Florin Andone, într-o linie de doi atacanţi.

image

image
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
Amal și George Clooney (8) jpg
david si victoria beckham
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
Joe Biden FOTO Profimedia
wizz air avion la sol
image
image
image
image
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg