Mai scumpi cu 2,5 milioane de euro! FCSB e peste restul lumii


    Roş-albaştrii au pierdut şi al doilea amical al iernii, 2-3 cu Admira Wacker, şi echipa nu arată prea bine înaintea duelurilor cu Mediaş, CFR, Dinamo şi Lazio, care pot decide sezonul Foto Click!
Roş-albaştrii au pierdut şi al doilea amical al iernii, 2-3 cu Admira Wacker, şi echipa nu arată prea bine înaintea duelurilor cu Mediaş, CFR, Dinamo şi Lazio, care pot decide sezonul Foto Click!

Cei mai valoroşi 11 jucători ai lui Gigi Becali „cântăresc” mai mult decât cel mai scump prim 11 format de la restul echipelor din Liga I.

Se ştie faptul că Gigi Becali adună la FCSB cam tot ce e mai preţios în campionatul românesc. Pe hârtie, o echipă ideală a roş-albaştrilor valorează cu 2,5 milioane de euro mai mult decât „dream team”-ul oferit de celelalte 13 echipe din Liga I la un loc.

Dacă ar fi să ne luăm după cotele de piaţă ale jucătorilor, FCSB ar trebui să ia titlul fără să mai joace. Ultimele actualizări făcute de nemţii de la transfermarkt.de ne oferă o imagine clară a dominaţiei financiare instalate de Gigi Becali pe plan intern. Din primii şapte jucători ca valoare din Liga I, şase sunt „stelişti” (excepţia e Băluţă), liderul fiind Constantin Budescu, evaluat la 2,3 milioane de euro. Dacă mergem mai departe, primii 11 fotbalişti de la FCSB totalizează 18,7 milioane de euro. De la portarul Niţă şi până la vârfurile Alibec şi Gnohere, putem alcătui lejer o echipă de start extrem de aproape de realitate. Din acest 11 ideal ar lipsi doar veteranii Pintilii (33 de ani) şi Teixeira (37 de ani), a căror valoare de piaţă e una mică din cauza vârstei înaintate.

Comparativ, e inutil să aşezăm echipa ideală a FCSB-ului lângă o altă grupare din Liga I. Mai uşor e să-i luăm pe cei mai scumpi 11 jucători din campionat, indiferent de unde vin şi, bineînţeles, exceptându-i pe FCSB-işti. Ei bine, valoarea totală a acestora depăşeşte cu puţin 16 milioane de euro, cu 2,5 milioane sub cea a roş-albaştrilor. Găsim aici cinci fotbalişti de la CFR, doi dinamovişti, alţi doi jucători de la Viitorul, plus „astralul” Ioniţă şi perla Craiovei, Alex Băluţă. Dacă vrea să mai facă transferuri din Liga I, Gigi Becali trebuie să ţină cont de acest prim 11 format din „restul lumii”. Aceşti fotbalişti sunt însă şi foarte greu de luat, cel mai bun exemplu fiind negocierile înfundate pentru Băluţă, oltenii solicitându-i lui Becali trei milioane de euro.

FCSB, echipa ideală

Niţă – Benzar, Bălaşa, Nedelcu, Momcilovic – Man, Budescu, Tănase, Coman – Alibec, Gnohere

Cote de piaţă

Jucător        Cotă

Budescu      2,3

Alibec         2,2

Niţă   2

Benzar        1,8

Tănase        1,8

Gnohere      1,6

Bălaşa         1,5

Nedelcu       1,5

Coman        1,5

Momcilovic 1,3

Man  1,2

TOTAL       18,7

*sume exprimate în milioane de euro

Restul lumii, echipa ideală

Arlauskis – Manea, Ţîru, Boli, Ganea – Hanca, Nedelcearu, Băluţă, Deac – Ioniţă, Ţucudean

Cote de piaţă

Jucător        Cotă

Băluţă         2

Ganea         1,5

Nedelcearu  1,5

Ţîru   1,5

Ioniţă 1,5

Hanca         1,5

Deac  1,4

Ţucudean    1,4

Arlauskis    1,3

Boli   1,3

Manea         1,3

TOTAL       16,2

*sume exprimate în milioane de euro

FotoJet (4) jpg
mihai bendeac jpg
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
cub toma caragiu png
alexandra dinub jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
calendar ortodox 2021 6 februarie sfintii cuviosi varsanufie cel mare si ioan profetul doxologia jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg