Mergem la Euro, dar cu cine?

Ultima actualizare:

    Alex Maxim s-a zbătut  mult în partida de la  Belfast, dar n-a avut  realizări remarcabile
Alex Maxim s-a zbătut mult în partida de la Belfast, dar n-a avut realizări remarcabile

Egalul fără goluri (0-0) din Irlanda de Nord ne-a apropiat de obiectivul calificării la Euro 2016, dar România nu arată deocamdată ca o echipă care să emită pretenţii la turneul final de anul viitor.

La prima vedere, situaţia la vârf în grupa noastră s-a încins, România, Irlanda de Nord şi Ungaria urmând să dea în toamnă asaltul decisiv spre primele două locuri care duc direct la Euro. Chiar şi în cazul unei nedorite înfrângeri la Budapesta în următorul meci (4 septembrie), tricolorii vor păstra şanse uriaşe la calificare. Mai exact, cu şase-şapte puncte scoase din partidele cu Grecia, Finlanda (ambele acasă) şi Feroe (în deplasare), România îşi poate permite luxul de a termina inclusiv pe locul trei. Motivul? Din cele nouă grupe preliminare, un singur loc trei se califică direct la Euro, restul urmând să joace „baraje”.

Ne putem califica şi de pe locul trei

Departajarea se va face în funcţie de punctaj, scăzând rezultatele cu ultima clasată, grupa României fiind în acest moment principala favorită să trimită direct trei echipe la Euro. Dincolo de calculele calificării, evoluţia tricolorilor în 2015 nu ne oferă prea multe motive de optimism în vederea competiţiei din Franţa. După un 1-0 chinuit pe teren propriu cu Feroe în luna martie, românii au jucat la fel de palid la Belfast, singurul remarcat din tabăra noastră fiind portarul Tătăruşanu. Fostul internaţional Ilie Balaci a sintetizat cel mai bine prestaţia României din Irlanda de Nord.

„E ruşinos acest rezultat. Maxim n-are nici o treabă cu numărul 10, iar Chipicu nu mai joacă nimic. Restul? Ei nu pot, iar Puiu n-are cu cine. Se vede lipsa lui Sânmărtean. Am ajuns să plângem după fotbalişti de 35 de ani”, a spus Balaci. Ascunzându-se în spatele numeroaselor accidentări din lot, selecţionerul Iordănescu a încercat să bage mizeria sub preş. „Ne bucură acest punct, care poate însemna enorm în economia calificării. Îmi pare rău că n-am ieşit din jocul de uzură al adversarilor, dar e de remarcat că jucătorii noştri au reuşit să se lupte cu nord-irlandezii”, a declarat „Generalul”. „Urmează meciul cu Ungaria, rivala noastră de-o viaţă. Nu suntem deloc nevoiţi să câştigăm acolo, dar aştept o altă prestaţie la Budapesta”, a încheiat Iordănescu.

Vrem trei victorii din patru meciuri

16 sport ap787139652043 jpeg

Dacă România va fi învinsă la Budapesta la 4 septembrie, tricolorii pot pica pe locul trei în grupă, dar programul ulterior ne ajută. Cum Ungaria şi Irlanda de Nord au meci direct la 7 septembrie, aceasta înseamnă că nu avem cum să pierdem una din primele două poziţii dacă vom lua maximum de puncte din ultimele trei meciuri, cu Grecia, Finlanda şi Insulele Feroe.

Ce meciuri mai avem de jucat

Ungaria – România    4 septembrieRomânia – Grecia    7 septembrieRomânia – Finlanda    8 octombrieFeroe – România    11 octombrie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Michael Schumacher (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Lewis Hamilton (EPA) jpg
Razvan Sava (EPA) jpg
Universitatea Cluj CFR Cluj (Sportpictures) jpg
simona halep facebook jpg
nadia comaneci gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net