«Milionarii» care duc Liga mai departe


    Romario Benzar este  unul dintre cei mai  talentaţi jucători români din campionatul internFoto: sportpictures.eu
Romario Benzar este unul dintre cei mai talentaţi jucători români din campionatul internFoto: sportpictures.eu

În condiţiile plecărilor masive din ultimele două perioade de transferuri, Liga I se reia astăzi cu puţine „promisiuni” la capitolul jucătorilor de origine română.

Până la începutul lunii martie sunt programate ultimele cinci etape din sezonul regulat, după care se vor da bătăliile decisive din play-off şi play-out. Dincolo de obiectivele fiecărei echipe în parte, fotbalul românesc e chemat să producă noi „vedete”, care să acopere golurile lăsate recent de transferurile unor jucători cu greutate, precum Stanciu, Chipciu, Răzvan Marin sau Rotariu. În această analiză am lăsat la o parte „importurile” de afară, adică străinii care nu vor putea ajuta niciodată echipa naţională. Astfel, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, cel mai valoros jucător din Liga I în acest moment e indiscutabil stelistul Denis Alibec, evaluat la 2,5 milioane de euro. La mică distanţă e portarul Lung de la Astra (2,3 milioane de euro), însă apoi se cască o adevărată „prăpastie” de valoare. Sugestiv e faptul că podiumul de staruri autohtone din Liga I e completat de un alt portar, Niţă de la Steaua, cu o cotă de 1,8 milioane de euro.

În aceste condiţii, nu ne rămâne decât să ne aşteptăm în această primăvară la exploziile unor jucători de perspectivă, care să ridice în acest fel şi nivelul campionatului intern. După cum arată lucrurile, vom sta cu ochii pe Tănase de la Steaua, pe Ivan de la Craiova, pe Filip de la Dinamo şi pe tinerii lui Hagi de la Viitorul, în frunte cu proaspeţii internaţionali Benzar, Ţîru şi Nedelcu. Din cauza vârstei înaintate, n-au fost luaţi în calcul jucători precum Tamaş şi Pintilii de la Steaua sau Ciprian Deac şi Cristi Bud de la CFR Cluj, toţi având o cotă de sub un milion de euro.

Junior Morais este cel mai bun străin

simeon stalpnicul png

Cu o cotă de piaţă de 1,8 milioane de euro, fundaşul stânga al campioanei Astra e primul în topul fotbaliştilor străini din Liga I. Cel puţin pe hârtie, Junior Morais e urmat de foştii săi coechipieri de la gruparea giurgiuveană, De Amorim (1,6 milioane) şi Boldrin (1,5 milioane), ajunşi între timp la Steaua. Cel mai probabil, brazilianul Morais va urma şi el aceeaşi cale în vară, el urmând să accepte oferta roş-albaştrilor din postura de jucător liber de contract.

simeon stalpnicul png
FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
femeie frig casa jpeg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg