Mircea Sandu vrea înapoi «pensia nesimţită»

Ultima actualizare:

    Mircea Sandu a condus fotbalul românesc 24 de ani
Mircea Sandu a condus fotbalul românesc 24 de ani

Mircea Sandu, fostul conducător de la Casa Fotbalului, se luptă în instanţă cu şefii Federaţiei Române de Fotbal, miza fiind un “pachet” de zeci de mii de euro.

Scandalul dintre Naşu’ şi Burleanu a izbucnit din primăvara anului trecut. Atunci, în martie, Sandu, încă preşedinte, a semnat în dimineaţa alegerilor în urma cărora Burleanu a devenit noul  lider, un act cu Gino Iorgulescu, al doilea om în federaţie, prin care obţinea o rentă viageră şi alte beneficii. Acesta urma să primească 75.000 de euro anual, să administreze un etaj al unei clădiri ce aparţine FRF, limuzină cu şofer la dispoziţie, benzina plătită, telefon, invitaţie la meciurile naţionalei, plus cazare de cinci stele şi diurnă de 500 de euro în deplasările externe. La aflarea veştii, noul preşedinte Răzvan Burleanu a catalogat drept “nesimţit” contractul, chiar dacă Naşu a mai redus din pretenţii, rămânând cu 50.000 de euro pe an şi renunţând la maşină şi secretară.

Federalii nu au validat nici o pretenţie a acestuia şi-n vara trecută Sandu a susţinut că renunţă la funcţia onorifică, rămânând ca părţile să negocieze condiţiile. Nu s-a ajuns la un consens şi “taberele” s-au întâlnit la tribunal. Însă, până să se pronunţe justiţia, Sandu ar trebui să restituie peste 114.000 de lei primiţi deja ca rentă, până când federalii au stopat plata. Acum, ca să joace dur, Mircea Sandu i-a somat pe oficialii FRF şi le cere achitarea integrală a restanţelor, în caz contrar îi cheamă din nou în instanţă şi le cere pe lângă bani, dobândă şi achitarea cheltuielilor de judecată. În replică, Burleanu l-a ironizat: “Cel mai în măsură să-i răspundă lui Sandu la cererea lui e Moş Crăciun, să-i scrie. Dar, e ocupat în aceste zile fiindcă trebue să aibă grijă de copii”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net