Naţionala de acasă e mai renumită decât cea de afară

Ultima actualizare:
Cristi Săpunaru
Cristi Săpunaru

Echipa naţională a României a trăit ani buni din valorile care îi aduceau glorie peste hotare, dar lucrurile s-au schimbat foarte mult în ultimul timp. Avem în Liga 1 mai multe nume cunoscute şi consacrate decât în străinătate, iar asta se observă şi din alcătuirea în paralel a două posibile naţionale.

Puse faţă în faţă, selecţionata din campionatul intern are mai mulţi fani decât cea de peste hotare, pe care o bate lejer la popularitate. Naţionala de afară e apărată de toscanul Ciprian Tătăruşanu, acest post fiind unul dintre puţinele unde stranierii câştigă disputa.

16 sport tamas dsc83801 jpeg

Apoi, ca fundaş dreapta, Nicoliţă, chiar dacă joacă la Viitorul, e mult mai cunoscut decât Alexandru Măţel, foarte discret în Croaţia, la Dinamo Zagreb. La fel se întâmplă şi cu Gabi Tamaş, ultima revenire în Liga 1, care îl surclasează la popularitate pe Dragoş Grigore, dispărut în nisipurile din Qatar, dar chemat în continuare surprinzător la lot de Anghel Iordănescu. Urmează apoi două posturi unde jucătorii de afară câştigă. Vlad Chiricheş şi căpitanul Răzvan Raţ nu pot trece sub Valerică Găman sau Paul Papp, chiar dacă nu prea joacă la Napoli, respectiv Rayo Vallecano.

La mijlocul terenului, Hoban, lider în Israel cu Beer Sheva, pierde oricând disputa la titularizare cu stelistul Alex Bourceanu, jucător fad, dar cu o presă mult mai bună. Săpunaru şi Sânmărtean sunt însă cam pe aceeaşi lungime de undă, cu diferenţa că fostul rapidist se vede mult mai des la televizor din Târgu Jiu, decât mijlocaşul de la Jeddah.

În ofensivă avem avantaj clar pentru naţionala de acasă. Chipciu rămâne mai vizibil decât Alexandru Maxim, acesta din urmă fiind rezervă eternă la VFB Stuttgart, iar Stancu, Tănase şi Keşeru trebuie să le ceară autografe şi să le dea cu săru’ mâna lui Adrian Mutu, Ciprian Marica şi Daniel Niculae, adevăraţi veterani ai fotbalului românesc. Aceasta este însă doar pură statistică, adevărata provocare fiind în mâinile lui Anghel Iordănescu. Selecţionerul are misiunea şi posibilitatea ca din aceste două naţionale fictive să facă una reală, omogenă şi puternică, la care să ne uităm cu  plăcere la Campionatul European din Franţa. Sau, de ce nu, lotul fiind de 23 de jucători, să-i cheme pe toţi jucătorii din casetele alăturate şi să-i folosească după cum îl sfătuieşte inspiraţia de moment?

Tamaş, ultimul venit

Naţionala din Liga 1 s-a întărit ieri cu un nou membru de marcă, Gabriel Tamaş alegând din nou un pas înapoi în speranţa unuia înainte. Fundaşul n-a învăţat nimic din ultima experienţă la Steaua, când a fost dat afară de Mirel Rădoi ca o măsea stricată, şi a semnat un nou contract cu campioana. Becali l-a avertizat însă că la prima escapadă bahică îl va da chiar el afară şi nu va mai prinde în veci Euro 2016, motivul pentru care a plecat de la Cardiff.

Doar Săpunaru a confirmat


    Cristi Săpunaru
Cristi Săpunaru

Notorietatea nu câştigă meciuri, iar naţionala din Liga 1 nu poate fi de bază la Euro 2016. Asta pentru că un singur nume mare dintre cei enumeraţi mai sus a confirmat: Cristi Săpunaru, la Pandurii. Restul mai au foarte multe de arătat. Mutu e departe de forma din trecut şi deocamdată se bate cu kilogramele în plus. Marica are câteva minute în amicalele Stelei, în care s-a evidenţiat doar printr-o mână băgată în gât unui bulgar, iar Bourceanu s-a stins ca lumânarea şi e acum doar un pariu al lui Reghecampf.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net