Nicolae Dică a devenit secundul lui Gigi Becali la FCSB

Eșecul cu Farul, scor 3-1, dar și modul în care se exprimă echipa l-a făcut pe patronul Gigi Becali să revină ”în iarbă”. El a anunțat pompos la televizor, după eșecul de la Ovidiu, că nu-i va mai permite ”secundului” său, Dică, să joace ce sistem vrea el, ci doar cel pe care i-l spune omul de afaceri.

Farul a câștigat meritat în fața FCSB (FOTO: Sportpictures)
Farul a câștigat meritat în fața FCSB (FOTO: Sportpictures)

La FCSB asistăm, an de an, la aceeași telenovelă parcă interminabilă. Echipa pornește prost în campionat – atât de slab nu a mai făcut-o, însă, niciodată – apoi Gigi Becali apare la televizor și anunță că nu îl mai lasă pe antrenor să facă ce știe, ci ce vrea patronul, după care ușor-ușor formația revine în lupta pentru titlu, dar pe care îl pierde în final în favoarea CFR. Acum, începutul parcă e mai dezastruos decât în alți ani, deși formația are un antrenor adevărat pe bancă, iar eșecul suferit cu 3-1 în fața Farului, la Ovidiu, nu face altceva decât să adâncească actuala criză de la formația care ocupă acum locul 12 în clasament, cu o singură victorie în 7 meciuri disputate.

Supărat că deși a aruncat cu banii în stânga și în dreapta rezultatele întârzie să apară, Gigi Becali a renunțat la neamestecul în treburile interne ale echipei până la finalul anului și a trecut din nou în postura de antrenor principal de la televizor. Drept urmare, i-a dat primele dispoziții lui Dică așa cum este deja modelul patentat, în direct la televiziune. ”Aici am mâncat bătaie pentru că au jucat ei fotbal. Noi am crezut că suntem vedete calificate în Europa, de ce să alergăm prea mult? Nu știu ce zice Dică, dar jucătorii ăia care nu au curaj au calificate echipa în grupe. Părerea mea e că e și vina lui. Dacă ai o echipă valoroasă ca FCSB și nu ai posesia, e doar vina antrenorului. Cea mai mare greșeală și o să mă impun și o să-i cer să schimbe sistemul de joc. Nu se poate să câștigăm cu sistemul ăsta. Dacă joci 4-2-3-1, trebuie să joci cu doi mijlocași defensivi. Noi ce am jucat, 4-1-1-3-1? Dacă joci 4-3-3 e altceva, domini mijlocul terenului. Noi am avut 4-0-4-1. Dulca a fost zero, Olaru e inter, nu am avut jucător defensiv. Mijlocul terenului dacă nu-l domini, poți să ai cinci de Messi și de Haaland, tot pierzi. Va juca 4-3-3, s-a terminat cu 4-2-3-1. Dacă vrei așa, joci și cu Oaidă, și cu Malcom. Dică va schimba asta la ordinul meu: 4-3-3! La revedere! Dacă ei nu pot să joace ce vrei tu, lasă-i să joace ce știu”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport, la o jumătate de oră după meci.

Nicolae Dică nu știe dacă va mai continua

În ceea ce-l privește, Nicolae Dică a avut la interviul de după meci discursul unui om care știe că i se va lua puterea. ”Mă îngrijorează defensiva, da. Dacă voi fi în continuare la echipă, voi aborda altă strategie. Ce am vrut să spun? Cât voi rămâne eu la echipă, voi fi mai atent la ce strategie voi adopta. Ce-mi doresc eu nu se poate realiza în acest moment. Dacă voi fi antrenorul echipei în continuare, voi aborda o altă strategie. Ce îmi doresc eu e mai greu de îndeplinit de către jucătorii mei. Nu vreau să detaliez, pentru că ar însemna să dau nume. Dacă ești la Steaua, trebuie să ai posesie, să ataci, să aduci oameni în careu. Asta trebuie să facă Steaua. O să încerc să scot maximum din jucători în continuare”, a declarat Dică la Prima Sport, conform gsp.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net