Steaua bate sau se destramă

Ultima actualizare:
Stanciu e anunţat  titular în meciul  cu Legia (Fotografii: Răzvan Păsărică)
Stanciu e anunţat titular în meciul cu Legia (Fotografii: Răzvan Păsărică)

Cu meciul tur din această seară contra polonezilor, începe o săptămână cât un întreg sezon pentru Steaua. Ratarea participării în grupele Ligii Campionilor ar putea avea efecte dezastruoase atât la nivelul lotului de jucători cât şi la cel al băncii tehnice.

Cu Gigi Becali în închisoare, e greu de crezut că Steaua va putea rezista în aceeaşi formulă fără milioanele de euro din Liga Campionilor. „Fără market-pool, suma pe care o vom primi de la UEFA este de 10.700.000 de euro.

Apoi, depinde cu cine vom juca în grupe. Una e să joci cu Barcelona şi alta cu Schalke", a spus managerul Mihai Stoica. Punând la socoteală şi încasările din vânzarea biletelor, Steaua se poate gândi totuşi la aproximativ 20 de milioane de euro, bani care ar asigura bugetul clubului mult timp de-acum înainte.

Toate aceste calcule vor fi însă în zadar dacă jucătorii lui Reghecampf nu vor elimina Legia Varşovia în ultimul tur preliminar al competiţiei. Aşadar, asupra „dublei" care începe astăzi pe „Arena Naţională" şi care se încheie marţea viitoare în Polonia planează o presiune enormă, steliştii fiind conştienţi că îşi pot strica un an întreg de muncă în numai 180 de minute.

Şi oficialii Stelei ştiu foarte bine că toate planurile de viitor ale echipei depind de calificarea cu Legia. Mai exact, dacă Steaua nu va pune mâna pe sumele imense de bani din Ligă, atunci clubul va trebui să supravieţuiscă financiar prin vânzarea de jucători.

În cărţi pentru un transfer sunt piese-cheie precum Chiricheş, Bourceanu, Tănase, Latovlevici sau Tătăruşanu, a căror plecare s-ar putea produce chiar până la finalul lunii august, când expiră perioada de „mercato" în Europa.

Nici Laurenţiu Reghecampf nu va sta liniştit în cazul în care echipa sa se împiedică de Legia. Lipsit de motivaţia Ligii Campionilor, antrenorul Stelei ar putea da curs uneia dintre multele oferte tentante pe care le are din străinătate, în special din Rusia.

simeon stalpnicul png

Ieri, la antrenamentul oficial al roş-albaştrilor, Iasmin Latovlevici a plecat la un moment dat la vestiare, lăsând impresia că e afectat de o accidentare. Temerile suporterilor stelişti au fost risipite de Laurenţiu Reghecampf într-o conferinţă de presă. "Nu s-a întâmplat nimic cu el. A făcut un gest pentru care l-am pedepsit. La finalul antrenamentului am avut o discuţie şi totul a revenit la normal", a precizat antrenorul Stelei.

simeon stalpnicul png

Recunoscuţi pentru fanatismul cu care îşi încurajează favoriţii, cei 2.000 de fani ai Legiei care şi-au anunţat prezenţa la meci vor fi supravegheaţi cu atenţie sporită încă de la intrarea în ţară. În urmă cu doi ani, când Legia a jucat cu Rapid, suporterii polonezi au luat cu asalt Capitala şi s-au remarcat cu câteva incidente în Centrul Vechi al Bucureştiului, soldate inclusiv cu câteva arestări.

Conform regulamentului, echipa care va pierde "barajul" dintre Steaua şi Legia va intra direct în grupele celei de-a doua competiţii continentale. În Liga Europa, reţeta financiară este însă una mult mai modestă comparativ cu cea din Liga Campionilor. Ca exemplu, pentru evoluţia de sezonul trecut, când au ajuns până în optimi, steliştii n-au primit de la UEFA decât 4,3 milioane de euro.


    Stanciu e anunţat  titular în meciul  cu Legia (Fotografii: Răzvan Păsărică)
Stanciu e anunţat titular în meciul cu Legia (Fotografii: Răzvan Păsărică)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
EURO 2024 (EPA) jpg
iolanda balas
Dennis Man (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
EURO 2024 (EPA) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net