De la ei aşteptăm golurile

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica
Ciprian Marica

După 1-3 la Atena, România n-are mâine seară decât varianta atacului. Tricolorii trebuie să înscrie minimum două goluri, în fericitul caz în care nu primesc niciunul. Întrebarea este pe cine mizează selecţionerul să realizeze acest obiectiv, iar ziua de ieri a oferit câteva lămuriri în acest sens.

Marius Niculae a fost trimisul lui Victor Piţurcă la conferinţa de presă care se ţine zilnic la Mogoşoaia şi e clar pentru toată lumea că atacantul lui Hoverla Uzgorod va intra titular. Astfel, fostul dinamovist va juca din nou într-un baraj pentru Cupa Mondială, la 12 ani distanţă de la acea dublă tristă cu Slovenia. În tur, la Ljubliana, Niculae chiar a marcat singurul nostru gol, cel care a lăsat speranţe pentru retur.

Marius Niculae  43 de selecţii 15 de goluri

simeon stalpnicul png

Ajuns la 32 de ani, „Săgeată" e un fericit al sorţii, având pentru a doua oară în carieră posibilitatea să se califice la un Mondial. Niculae ştie asta şi crede cu tărie că încă se poate ajunge în Brazilia.

„Mai avem un meci şi putem întoarce rezultatul. Sperăm să avem susţinerea publicului ca la meciul cu Ungaria. Putem să nu luăm gol la Bucureşti, deoarece Grecia nu este ca Portugalia şi Croaţia, să aibă jucători care pot face diferenţa. Este o echipă muncitoare, ca şi noi. Un meci mai greu are Franţa decât noi. Mitroglou nu este un jucător cu calităţi deosebite, este un vârf de careu, dar avem jucători care îl pot anihila. Faţă de 2001, sper ca soarta să fie de partea noastră. Important e ca publicul să aibă răbdare, să ne susţină, pentru că s-ar putea ca al doilea gol să vină prin minutul 70, 80", a declarat fotbalistul.

Alexandru Maxim  11 selecţii  2 goluri

simeon stalpnicul png

Şi celălalt atacant central al României, Ciprian Marica, e de aceeaşi părere. „Am pierdut o bătălie, dar împreună putem să fim atât de puternici cât să câştigăm războiul. Acum, la greu, avem nevoie de încrederea şi susţinerea voastră totală! Până la capăt! Hai România!", a scris acesta pe Facebook. În afară de cei doi, România va mai avea doi atacanţi de meserie în teren, dar folosiţi pe alte posturi.

Bogdan Stancu  28 de selecţii  6 goluri

simeon stalpnicul png

Astfel, Bogdan Stancu, care a marcat la Atena, nu poate lipsi din echipă, dar probabil va fi folosit în linia mediană. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Alexandru Maxim. Chiar dacă acesta joacă la Stuttgart în spatele vârfului împins, cu Grecia va apărea cel mai probabil în banda dreaptă, în locul lui Torje. Rămâne de văzut dacă această tactică va da roade sau dacă se va întâmpla ca în 2001, când Hagi trimisese la un moment dat pe teren 5 atacanţi în returul cu Slovenia, dar tot n-am putut remonta diferenţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net