Viitorul sună bine pentru Rapid
După ce au scăpat de pericolul falimentului, la Rapid negocierile pentru preluarea clubului sunt în toi. “Tabăra” antrenorului Viorel Moldovan nu mai e interesată de achiziţionarea pachetului majoritar şi acum fostul finanţatorul al Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, alături de oamenii de afaceri Cătălin Mşu şi Ovidiu Ene, e favorit să devină noul conducător al giuleştenilor.
Plan aprobat. De la data de 7 decembrie 2012, giuleştenii se află în insolvenţă şi după mai multe amânări, ieri, Tribunalul Bucureşti a aprobat planul de reorganizare, proiect ce se întinde pe o durată de trei ani. Totuşi, "vişiniii" vor trebui să mai treacă pe la judecători, următorul termen în dosarul de insolvenţă fiind la data de 26 septembrie.
Angajaţii primesc o parte din datorii. Decizia de ieri privind restructurarea înseamnă şi achitarea unor restanţe mai vechi. Astfel, angajaţii vor primi 588.613,444 lei, adică 10 la sută din datoria existentă la data de 31 decembrie 2012. Giuleştenii trebuie să aibă grijă de acum înainte fiindcă o societate în insolvenţă e obligată să plătească la timp toate datoriile, orice zi de întârziere putând aduce o reclamaţie la tribunal din partea celor care au de primit bani.
Vor licenţa pentru Liga I. Rapidiştii (în prezent în liga a II-a) au depus ieri (31 martie fiind data limită) dosarul de licenţiere pentru sezonul viitor al Ligii I şi aşteaptă acum decizia FRF. Oricum, situaţia e încă tensionată fiindcă avocaţii unui grup de fotbalişti ce au evoluat în Giuleşti şi nu şi-au încasat nici acum banii, au cerut intrarea clubului în faliment şi pot face recurs privind decizia de ieri de aprobare a planului de reorganizare. Totuşi, şefii le-au promis că la data de 1 mai îşi vor primii restanţele. Promisiunea e luată pentru a nu avea probleme la licenţiere, una dintre condiţii fiind: fără datorii către angajaţi şi terţi.
Moldovan e doar antrenor, nu şi acţionar. Antrenorul Rapidului a anunţat că partenerii săi de afaceri nu mai vor să cumpere clubul şi el se va axa doar asupra băncii tehnice: "Au bătut în retragere şi singur nu pot să mă înham la o treabă care mă depăşeşte. Acum mă interesează doar aspectul sportiv, am terminat cu celelalte lucruri".
Atacă promovarea. Chiar dacă au obţinut dreptul de a depune dosarul de licenţiere pentru a juca anul viitor în Liga 1, rapidiştii mai au de tras până să obţină şi dreptul sportiv de a fi pe prima scenă. Ei ocupă acum locul secund în seria I a Ligii 2, la două puncte de Iaşi şi la egalitate de puncte cu Slobozia. După terminarea sezonului regulat, primele 6 echipe vor juca într-un play-off la capătul căruia cele mai bune două echipe vor promova.
Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au cumpărat Rapidul de la George Copos la data de 8 iulie 2013 şi acum vor să-l vândă unor oameni de afaceri mult mai puternici. "Sunt trei oameni interesaţi Cătălin Mişu (sponsor al Rapidului şi patron al firmei Regata), Marian Iancu (fost finanţator la Poli Timişoara) şi Ovidiu Ene om de afaceri stabilit în America)", a spus Zamfir. "Dacă e stabilitate juridică la Rapid şi avem un tabel definitiv, voi fi acţionar. Unul discret, nu voi mai fi la nivelul la care eram la Timişoara", a declarat Marian Iancu.