Părintele Crişan: "Toţi ne rugăm pentru naţională şi Tata Puiu!"

Ultima actualizare:

    Foto: Roberto Sălceanu
Foto: Roberto Sălceanu

Anghel Iordănescu a început un nou mandat la cârma naţionalei, iar mâine are primul hop: meciul cu Irlanda de Nord. Selecţionerul şi ”tricolorii” au nevoie de o victorie pentru a fi mai aproape de Europeanul din 2016. Pentru asta românii nu refuză nici o mână de ajutor, şi chiar primesc, prin intermediul ziarului Click! o veste bună. Părintele Teodor Crişan, cel care i-a fost sfătuitor lui Anghel Iordănescu, a mărturisit că se va ruga special pentru ca naţionala să învingă.

Selecţionerul Anghel Iordănescu a pornit din nou la drum alături de echipa naţională. Mâine (ora 21.45, TVR1) ”Tata Puiu” are primul meci din postura de antrenor al ”tricolorilor”. Şi ce meci: cu Irlanda de Nord, o echipă care ne trezeşte amintiri neplăcute, după ce în 1985 ne-a învins la Bucureşti şi ne-a oprit din drumul spre Mondialul din Mexic 1986. Credincios din fire, ”Generalul” a mărturisit zilele trecute că va cere, ca de obicei, ajutorul Divinităţii pentru partida de mâine.  Iordănescu primeşte o veste bună de la duhovnicul său, omul care i-a fost alături în momente extrem de grele, Teodor Crişan. Părinte la mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba, acesta a povestit în exclusivitate pentru Click! faptul că el şi copiii orfani sau abandonaţi aflaţi în îngrijirea sa, de abia aşteaptă disputa cu Irlanda de Nord: ”Toţi copiii sunt microbişti. Se uită la meciurile naţionalei, îi cunosc pe toţi jucătorii. Aşteaptă cu nerăbdare partida”. Părintele Crişan nu a mai vorbit de ceva timp cu ”Tata Puiu” - alint pe care el i l-a atribuit - dar spune că se va ruga pentru selecţioner şi pentru echipa naţională: ”Suntem români şi vom transmite toate gândurile noastre bune. Eu şi copiii vom face rugăciuni în care îi vom pomeni pe Puiu Iordănescu şi pe fotbaliştii săi. Sperăm să le transmitem, de departe, energie bună şi să-i ajutăm, în felul nostru, să câştige meciul”.

Superstiţiile "Generalului"

Iordănescu e recunoscut pentru faptul că are  mare încredere în semne şi are multe superstiţii. Câteva au ajuns celebre. ”Tata Puiu” nu dorea să vadă picior de femeie în avionul care-i ducea pe „tricolori” şi i-a cerut în mod expres şoferului autocarului primei reprezentative să nu dea niciodată cu spatele. Apoi, imaginile în care ”Generalul” săruta un teanc cu iconiţe sunt şi acum pe retina fanilor.

Mănăstirea, făcută din banii oamenilor de fotbal

Profitând că nu erau văzuţi de selecţioner, mai mulţi internaţionali au început să butoneze telefoanele mobile
Profitând că nu erau văzuţi de selecţioner, mai mulţi internaţionali au început să butoneze telefoanele mobile

Părintele Crişan îşi desfăşoară activitatea la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”, construită în 2001. E numită de cei din zonă ”Mănăstirea fotbaliştilor”, pentru că, alături de Iordănescu, mai mulţi jucători au constribuit la construcţie. De altfel, pe pereţii Bisericii sunt trecute numele celor care au donat pentru ridicarea Mănăstirii Dumbrava două miliarde de lei.

Tricolorii au luat cina cu telefoanele în mână 

Ieri, la ora 17.00, la casa de bilete de la intrarea din Str. Maior Coravu nu era nimeni
Ieri, la ora 17.00, la casa de bilete de la intrarea din Str. Maior Coravu nu era nimeni

Lotul României s-a reunit luni la Mogoşoaia pentru pregătirea meciului cu Irlanda de Nord şi lucrurile înaintează cu greu în era noului regim. Proaspătul selecţioner, Anghel Iordănescu, nu vrea să-i forţeze pe internaţionalii săi şi le crează toate condiţiile de relaxare înainte de jocul de mâine. Primele antrenamente au fost doar tactice, cu câteva alergări, jucătorii fiind obosiţi după meciurile de la echipele de club, dar şi după drumurile făcute de stranieri până în ţară. Dezamăgit de lipsa de comunicare dintre fotbalişti şi de haosul creat de gadgeturi, acesta a venit totuşi cu o primă regulă: interzisul telefoanelor mobile în sala de mese. Totul a ţinut însă doar o zi. Marţi seara, „Tata Puiu” şi-a scos băieţii la cină într-un restaurant de lux din Herăstrău, unde nimeni n-a mai băgat în seamă cerinţa „Generalului” din prima conferinţă de presă. Imaginile arată clar că pe masa jucătorilor, Iphone-urile sunt la fel de dese ca tacâmurile, iar Papp, Torje, Hoban şi Puşcaş tastează chiar de zor, ignorând tot ce e în jurul lor. Să sperăm însă ca la indicaţiile tehnico-tactice, aceştia vor fi însă mult mai receptivi.

Fanii nu se îmbulzesc la bilete


    Ieri, la ora 17.00, la casa de bilete de la intrarea din Str. Maior Coravu nu era nimeniFoto: Bogdan Savin
Ieri, la ora 17.00, la casa de bilete de la intrarea din Str. Maior Coravu nu era nimeniFoto: Bogdan Savin

Românii joacă mâine contra britanicilor pentru supremaţia grupei din preliminariile EURO 2016, dar până acum s-au vândut tichete doar la jumătate din totalul celor disponibile.

Ultimul meci oficial din acest an al naţionalei pare că nu atrage. Online s-au dat până în 20.000 de bilete şi de două zile se comercializează şi la Arena Naţională. Ieri, spre seară, casele stadionului erau aproape pustii şi doar la intrarea din zona Basarabia erau câţiva fani. În rest, la intrarea din strada Maior Coravu nu era nimeni, iar la cea din Pierre de Coubertin luminile erau stinse, explicaţia fiind că la ultimele meciuri ale naţionalei „taraba” respectivă e doar de decor, cei doritori de tichete fiind direcţionaţi către celelalte puncte de vânzare. Semn clar că fanii nu se îmbulzesc la meci e şi lipsa bişniţarilor, care de obicei sunt prezenţi la orice meci important desfăşurat la Arena Naţională. Pentru a vinde totuşi biletele, FRF a anunţat că va ţine casele deschise şi în ziua meciului, până cu un sfert de oră după startul partidei!

Preţ bilete

Peluze: 25-30 de lei

Tribuna Est: 30-100 lei

Tribuna Vest: 40-100 lei

VIP 2: 300 lei

VIP 1: 500 lei

Loje: 1.500 lei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net