Petrescu vrea să-l retrogradeze pe Tănase în China


    Cristi Tănase joacă  de câteva luni  în prima ligă chineză  şi se află într-o  postură nouă pentru el
Cristi Tănase joacă de câteva luni în prima ligă chineză şi se află într-o postură nouă pentru el

Prima ligă din China s-a umplut de români în ultima perioadă, dar cei mai mulţi dintre ei se zbat pentru salvarea de la retrogradare. Singurii care o duc mai bine sunt Dan Petrescu şi Marius Constantin, dar aceştia pot înfige cuţitul în spate altor conaţionali mai puţini norocoşi.

„Bursucul” şi fostul fundaş al lui Târgu Mureş se află pe locul 8 cu Jiangsu Guoxin-Sainty, fix la mijlocul clasamentului, cu cinci etape înainte de final. Fără şanse la cupele Asiei, acontate deja de echipele lui Sven Goran Erikson şi Luis Felipe Scolari, şi fără emoţii la retrogradare, Petrescu şi Constantin n-au nicio miză pe final de sezon. Totuşi, Jiangsu poate arbitra atât lupta la titlu, cât şi pe cea la retrogradare. Pentru ultimul obiectiv, cei doi români sunt însă într-un paradox. Azi, Guoxin-Sainty va primi vizita lui Tianjin Teda, echipa disperată a lui Cristi Tănase. Trupa fostului căpitan al Stelei are doar 23 de puncte acumulate şi e la egalitate cu prima echipă care retrogradaează, Liaoning Whowin. Dacă nu ştiţi, da, Liaoning Whowin e echipa unui alt român, Eric Bicfalvi, cel care a preferat în această vară să se folosească de titlul de golgheter al Ucrainei pentru a prinde un transfer în China, nu unul in Occident. Dacă Jiangsu-ul lui Petrescu va câştiga, ar putea să bată unul din ultimele cuie în sicriul Tianjinului lui Tănase, care s-ar putea întoarce la Steaua dacă Teda va retrograda. Atât Bicfalvi, cât şi „Dodel” au salarii de peste un milion de dolari pe sezon, iar chinezii nu plătesc aceşti bani în diviziile inferioare, ci doar în Superliga 1.

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Cosmin Contra a îngropat-o pe Guangzhou R&F 

Contra a fost dat afară  de chinezi
Contra a fost dat afară de chinezi

O altă echipă chinezească ce poartă în acest sezon marca unui român e Guangzhou R&F. „Dragonii” l-au dat afară pe „Guriţă” încă din luna iulie, după o serie catastrofală de rezultate, dar nu s-au mai putut redresa nici sub comanda sârbului Dragan Stoikovic. R&F, la care încă evoluează fostul petrolist, Jeremy Bokila, e la doar două puncte deasupra echipelor lui Tănase şi Bicfalvi şi va fi o luptă în trei pentru salvare. 

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
7 vedete la sag awards jpg jpeg
justin beiber hailey grammy getty jpg
image
image
image
image
image
image
tom brady jpg
Dani Alves, Getty jpg
269591486 4543631569077057 7169748931221365381 n jpg
FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Dumitru Dragomir jpg
Cristiano Ronaldo, Getty jpg