Plecăm de la 1-0 cu Lituania

Ultima actualizare:
Momentul şutului prin care Hora l-a învins pe portarul Cerniauskas
Momentul şutului prin care Hora l-a învins pe portarul Cerniauskas

Mâine, naţionala României intră în linie dreaptă cu pregătirile pentru Euro 2016 printr-o partidă de verificare cu Lituania. Atacantul Hora de la Pandurii şi portarul Cerniauskas de la Dinamo s-ar putea afla din nou faţă în faţă.

Ultimul meci din Liga I înainte de pauza competiţională dată de acţiunile echipelor naţionale a prefaţat cum nu se poate mai bine partida România – Lituania. În „Ştefan cel Mare”, Ioan Hora a demonstrat că nu degeaba e golgheterul campionatului, cu 15 reuşite. Vârful celor de la Pandurii le-a adus un punct de aur gorjenilor, înscriind cu sânge rece în poarta apărată de dinamovistul Vytautas Cerniauskas.

Portarul lituanian al „câinilor” a fost convocat la naţionala ţării sale pentru întâlnirea de mâine cu tricolorii şi este anunţat titular, în condiţiile în care fostul stelist Arlauskis este indisponibil din cauza unei accidentări. Astfel, putem spune că meciul România – Lituania porneşte de la scorul de 1-0, gol marcat de Hora. Contra balticilor, atacantul „pandurilor” ar putea debuta la naţională la o acţiune recunoscută de FIFA. Până acum, Hora a jucat sub tricolor doar în meciuri din afara programului acceptat de forul mondial, aşa cum a fost recentul cantonament din Antalya.


    Momentul şutului prin care Hora l-a învins pe portarul CerniauskasFoto: David Muntean
Momentul şutului prin care Hora l-a învins pe portarul CerniauskasFoto: David Muntean

Ieri, selecţionerul Anghel Iordănescu a atras atenţia asupra adversarului de mâine, subliniind faptul că lituanienii au în lot 14 jucători care evoluează în străinătate, doi dintre ei chiar în Liga I. Pe lângă portarul Cerniauskas, amintit mai sus, naţionala Lituaniei se va baza în ofensivă pe Deivydas Matulevicius, legitimat la FC Botoşani, dar care a evoluat trei ani (2012-2015) la Pandurii. „Sunt o echipă imprevizibilă”, a insistat „Tata Puiu”.

Hora i-a luat faţa «grasului» Alibec

16 sport alexandru maxim cft 0540 jpeg

Ca niciodată în ultimii ani, la naţionala României avem parte de o concurenţă teribilă pentru posturile ofensive. „Mi-e teamă să nu avem inflaţie de atacanţi. Dacă l-aş fi luat pe Alibec, atunci eram întrebat de ce nu l-am luat pe Hora. Pe Alibec îl aştept să dea vreo două-trei kilograme jos, dar mai am şi alte motive”, a declarat Anghel Iordănescu.

Maxim, în pericol să piardă Euro

„Generalul” Iordănescu a ţinut să-i transmită un avertisment public mijlocaşului Alexandru Maxim. „Are un potenţial imens, dar se mulţumeşte cu puţin. E rezervă la Stuttgart, crezând că va fi la naţională indiferent dacă joacă sau nu. E în mare pericol să piardă Euro”, a afirmat selecţionerul. În acest an, Maxim a fost titular la echipa germană în două partide.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net