Poli Iaşi, salvată de Lucescu şi de ruşi?

4 iunie 2017
article img
CFR Cluj începe azi goana spre titlu cu cea mai mare surpriză a campionatului, CSMS Iaşi, dar care se află într-o situaţie financiară ce nu-i permite să continue visulFoto: Sportpictures.eu

Trupa moldavă are datorii de 3 milioane de euro şi e aproape de colaps, dar “Il Luce” şi un grup de investitori din spaţiul ex-sovietic vor să redreseze clubul.

Autorităţile locale şi şefii trupei ieşene l-au desemnat pe Adrian Ambrosie, unul dintre fondatorii echipei, să poarte negocierile. Recent se comandase un audit, s-au descoperit restanţe uriaşe şi oficialii erau aproape de a anunţa falimentul.

Poli Iaşi încheie sezonul pe primul loc în play-out, azi urmând să dispute ultima etapă cu ASA, dar nu mai poate fi depăşită. Deşi echipa nu a pierdut nici un meci, situaţia financiară e dezastruoasă. Antrenorul Neagoe nu a încasat salariul pe ultimele trei luni, iar jucătorii au fost anunţaţi că vor pleca în vacanţă fără nici un ban.

De fapt, conducătorii sunt preocupaţi să asigure supravieţuirea echipei în Liga I şi-n ediţia următoare. În acest sens, Ambrosie, unul dintre cei care au pus bazele clubului, a discutat cu Arcadie Zaporojanu, impresar ce are o relaţie excelentă cu Mircea Lucescu, încă de pe vremea în care antrenorul o pregătea pe Şahtior.

I s-a cerut ajutorul lui “Il Luce”, iar acesta şi o serie de oameni de afaceri ruşi ar urma să investească aici. Tehnicianul deţine proprietăţi în Iaşi, e dispus să ajute financiar, dar partenerii din spaţiul fost sovietic ar urma să conducă totul.

Ei ar avea pachetul majoritar de acţiuni şi bineînţeles un alt obiectiv faţă de play-out, dorinţa lor fiind calificarea în cupele europene. S-a discutat şi de noul antrenor, el urmând a fi Flavius Stoican. Neagoe va fi îndepărtat, iar actualul om de pe banca Pandurilor va fi adus în Copou.

Stoican a fost propus de Lucescu, cei doi fiind împreună la Şahtior. Contractul cu noii patroni ar urma să se semneze în scurt timp, până la începerea noului sezon.