Povestea celui mai vechi brazilian din fotbalul românesc! Ayza și-a anunțat retragerea din vară

Ultima actualizare:

    Căpitan la Mioveni, Roberto Ayza (36 ani) joacă de 12 ani în România
Căpitan la Mioveni, Roberto Ayza (36 ani) joacă de 12 ani în România

Căpitan la Mioveni, Roberto Ayza (36 ani) joacă de 12 ani în România. S-a îndrăgostit de țara noastră, de culorile galben-verzi ale echipei de lângă Pitești (aceleași ca ale naționale carioca) și de Gabriela, o frumoasă voleibalistă cu care are doi copii.

"Motivația mea zilnică este pasiunea pentru fotbal. Sunt de 9 ani la Mioveni și mi-a intrat în suflet echipa asta și de aici mă retrag. Mi-aș dori să promovăm, dar nu cred că mai prind eu Liga I. Cea mai mare frumoasă amintire a carierei este promovarea cu Mioveni, iar pe plan personal când mi-am întâlnit soția", spune atacantul brazilian.

Roșu mai pariază pe el


    Laurențiu Roșu
Laurențiu Roșu

În vară, cel mai vechi brazilian din fotbalul românesc vrea să agațe ghetele în cui și să devină antrenor. Laurențiu Roșu încearcă să îl convingă să pună însă umărul la o nouă promovare a argeșenilor în Liga1. „Mister a venit cu o mentalitate nouă la echipă, care nu se regăsește la prea mulți antrenori din România”, mărturisește Ayza despre relația cu Laurențiu Roșu. 

Venit în România în 2006 la Cetate Suceava (a mai evoluat pentru Ceahlăul, Bihor Oradea și Gloria Bistrița) și ajuns ulterior la Mioveni în 2009, Roberto Ayza a evoluat pentru galben-verzi în Liga I în sezonul 2011-2012. "E un jucător foarte important pentru noi și sper să poate rezista cât mai mut timp. Dacă îl ajută fizicul și nu apar accidentări, eu îl sfătuiesc să continue", afirmă Laurențiu Roșu.


    Ayza și-a făcut familie în România
Ayza și-a făcut familie în România

Președintele executiv Telu Stancu a dezvăluit care este secretul lui Ayza. Rețeta este simplă: s-a impus și a câștigat respectul fanilor. "Este un jucător foarte iubit la noi, care a avut evoluții foarte bune și este unul dintre jucători importanți pentru istoria clubului Mioveni"

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net