Președintele FRF a anunțat când se va folosi sistemul VAR pentru prima dată la noi

Discuțiile legate de arbitrajul din fotbalul românesc s-au amplificat în ultimul timp, criticile la adresa cavalerilor fluierului amplificându-se din cauza erorilor comise de către aceștia. A devenit, așadar, absolut necesar sistemul VAR, iar preşedintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a anunţat, astăzi (joi, 14 decembrie), că asistenţă video pentru arbitraj va fi folosită pentru prima dată la Supercupa României, programată în iulie 2022.

image
În fotbalul internațional, sistemul VAR e folosit de 3 ani / Foto: EPA-EFE

Oficialul a dezvoltat ideea: "Până în prezent, tot planul care a fost propus şi stabilit, a fost implementat. Nu avem nicio zi de întârziere. Toţi cei trei parteneri, FRF, LPF şi deţinătorul de drepturi TV, şi-au respectat toate angajamentele în implementarea tuturor acţiunilor din această perioadă de timp, astfel încât în luna ianuarie să trecem la următoarea fază”.

În aprilie 2022 se va testa sistemul

Răzvan Burleanu a subliniat că până acum s-a desfășurat pregătirea offline a arbitrilor. Și că din anul ce vine se va trece la etapele următoare. ”În ianuarie vom avea jocuri live, fără contact cu arbitrul din teren, iar în luna aprilie vom avea primele meciuri în care VAR-ul va fi testat în integralitatea sa. Cu certitudine, primul meci care va beneficia de asistenţă video pentru arbitraj va fi Supercupa României, din iulie 2022 şi că sută la sută toată ediţia de campionat de Liga I, în sezonul competiţional 2022/2023, va beneficia de VAR”.

Finala Cupei e sub semnul întrebării

S-a menționat că e posibilă utilizarea VAR-ului şi pentru finala Cupei României din 19 mai, ”dar nu avem în momentul de faţă toată elementele de garanţie, în ceea ce priveşte validarea FIFA. FIFA ne-a validat fiecare etapă din toate cele parcurse până acum, de aceea şi această certitudine, că din iulie 2022 să avem VAR", a concluzioat Burleanu.

Sistemul de asistență video în arbitraj (în engleză, Video assistant referee), cunoscut și ca VAR, a fost folosit în premieră în fotbal la Campionatul Mondial din 2018. Utilizarea acestuia a fost menționată în regulamentul sportului cu balonul rotund de către International Football Association Board (IFAB) în 2018. România este printre ultimele ţări din regiune care nu a implementat VAR.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
prodan (2) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
Scurgeri de gaz din conductele Nord Stream FOTO EPA-EFE
ue ucraina rusia
image
image
image
image
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg