Primii români campioni în străinătate. FC Amicii au uimit Bruxelles-ul

simeon stalpnicul png
O echipă formată din conaţionali plecaţi la muncă în capitala Belgiei a rupt tot în acest sezonFoto: Click!

Din diverse motive, fotbaliştii români s-au integrat destul de greu în campionatele din străinătate. Cu toate acestea, am avut conaţionali care au luat titlul cu echipele lor în campionate puternice. Însă o echipă alcătuită preponderent din români care să ia campionatul puţin probabil să se mai fi înregistrat.

FC Amicii Bruxelles, echipă alcătuită în majoritate din jucători români, ce activează în Liga Provincială a Belgiei, a luat recent titlul în P4. FC Amicii are şi un “satelit” ce joacă în Divizia de amatori. De altfel, conaționalii noștri au cucerit campionatul și Cupa în ediția 2015/2016, iar în sezonul trecut au luat din nou Cupa și au ocupat locul doi în campionatul amatorilor. Ei evoluează pe stadionul de la stadionul Heysel 3 de lângă Atomium şi au început demersurile pentru a juca pe arena Heymbosch din Bruxelles, graţie Primăriei din Jette. Gruparea FC Amicii este condusă de Doru Costea, care este atât preşedinte, cât şi antrenor, el fiind ajutat de Paul Aiftincăi, secretar general. 

simeon stalpnicul png
FC Amicii Bruxelles activează în Liga Provincială a Belgiei şi a ieşit campioană în P4Foto: Click!

La FC Amicii domneşte o stare de spirit specială, unde, pe lângă atmosfera de familie din echipă, găseşti şi pasiune, bucuria jocului sau determinare, ingrediente care au cam dispărut din Liga I din România. Dacă la acestea se mai adaugă dorul de țară, care se ostoieşte prin practicarea sportului rege, atunci spectacolul este asigurat.

simeon stalpnicul png
FC Amicii se antrenează îşi îşi dispută meciurile d epe teren propriu pe stadionul Heysel 3 de lângă AtomiumFoto: Click!

Starea de sărbătoare a fost transmisă și în tribune, la partidele FC Amicii asistând sute de spectatori români, printre care femei și copii. Astfel că unul din visele lui Doru Costea, acela de a avea o echipă de fotbal și de a lua tiltul în străinătate, s-a realizat. Iar el spune că nu se va opri aici

simeon stalpnicul png
Artizanii acestui club sunt Doru Costea, (dreapta), care e şi principalul finanţator, şi Paul Aiftincăi, (stânga), secretarul general al formaţieiFoto: Click!

simeon stalpnicul png
Stema celor de la FC Amicii Bruxelles, mândria României în BelgiaFoto: Click!
FotoJet jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Cristina Neagu  CSM Bucuresti si SG BBM Bietigheim Mediafax Foto Eduard Vinatoru
mazda asko
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg