Rapid - Steaua / «Ucigaşul» din 2011 împotriva golgeterului de acum

Ultima actualizare:
Daniel Pancu este simbolul  actualei echipe a Rapidului
Daniel Pancu este simbolul actualei echipe a Rapidului

Rapid – Steaua pare un meci fără o importanţă mare în clasament, dar tocmai asta îl face parcă mai atractiv. Singura problemă a steliştilor este dacă vor mai face un pas spre titlu chiar în Giuleşti, iar a rapidiştilor să demonstreze că merită mai mult decât chinul din Grant. Pentru aceste deziderate, cele două echipe au câte o armă la îndemână: Pancu şi Rusescu.

Stelistul în vârstă de 25 de ani traversează cel mai bun sezon din cariera lui. Are deja 18 goluri marcate în Liga I şi nimic nu pare să-l oprească să înscrie şi în Giuleşti. Poate doar accidentarea din jocul cu Iaşi, dar medicii garantează că „Pufulete" este refăcut şi fruntea lui cusută arată în regulă.

Cu scouteri străini în tribune veniţi după el, dar nu numai, Rusescu joacă acum doar pentru cifre şi CV. Rămâne de văzut însă dacă această motivaţie este suficientă pentru primul său gol din carieră împotriva Rapidului.

De partea cealaltă, filosofia este cea a caracterelor frumoase care se văd în momentele critice. Iar Giuleştiul exact printr-un astfel de perioadă trece. Şi cine să tragă echipa după el dacă nu acelaşi inepuizabil, Daniel Pancu. Deşi are doar două goluri marcate în acest sezon, „Pancone" a demonstrat că e în stare de orice în duelurile cu Steaua.

Rusescu este cel mai bun marcator al Stelei în acest sezon

Rapid – Steaua
Rapid – Steaua

Are până acum patru goluri înscrise şi dacă diseară îl va înscrie pe al cincilea va intra top 3 cei mai buni marcatori ai Rapidului din istoria duelurilor cu roş-albaştrii.

„Am amintiri foarte plăcute din derby-urile cu Steaua. De câte ori am marcat eu, am câştigat. Trei victorii, toate la zero. Ultima în 2011, chiar pe Ghencea, când m-am bucurat cu mâinile în sân. Sper să reuşesc acest lucru şi de această dată", a afirmat veteranul în vârstă de 35 de ani despre cel mai recent succes al Rapidului în faţa Stelei. Referitor la cel mai recent success al Stelei în faţa Rapidului, acesta datează din turul acestui campionat, când Bourceanu a înscris în minutul 90+6 singurul gol al partidei.

Altfel, partida de diseară se va juca cu casa închisă, peste 10.000 de suporteri fiind aşteptaţi la meci, dintre care 406 stelişti. Meciul este considerat de risc maxim, iar ordinea publică va fi asigurată de peste 600 de jandarmi şi poliţişti.

- 106 partide s-au jucat până acum între cele două echipe, 42 de victorii obţinând Steaua, 38 de egaluri, 27 de victorii obţinând Rapid - Steliştii cu cele mai multe jocuri împotriva Rapidului: Gheorghe Constantin, Emerich Jenei şi Marius Lăcătuş, toţi câte 19- Rapidiştii cu cele mai multe jocuri împotriva Stelei: Ilie Greavu 23, Constantin Năsturescu 21, Teofil Codreanu 20.- Cea mai drastică victorie a Stelei: 03.05.1989, Rapid - Steaua 2-8.- Steliştii cu cele mai multe goluri în poarta Rapidului: Gheorghe Constantin 14, Victor Piţurcă 12, Ion Alecsandrescu 8.- Cea mai drastică victorie a Rapidului: 18.04.2010, Rapid - Steaua 5-1.

- Rapidiştii cu cele mai multe goluri în poarta Stelei: Ion Ionescu 9, Alexandru Neagu 6, Ştefan Filote 5.- 33 de fotbalişti au jucat în Rapid - Steaua pentru ambele echipe. Cel mai multe, Ion "Liţă" Dumitru, de 19 ori (de 12 ori ca rapidist şi de 7 ori ca stelist).- Au marcat în aceste derby-uri în ambele porţi doar doi fotbalişti: Francisc Zavoda I şi Sabin Ilie.

Patru jucători din cele două echipe vor debuta azi în derby-ul Rapid - Steaua. Din probabilul primul 11 stelist, Cornel Rîpă va gusta prima dată încărcătura unui asemenea meci. De la giuleşteni, în această situaţie se află Ionuţ Voicu, Nicolae Vasile şi Octavian Abrudan.


    Rapid – Steaua
Rapid – Steaua

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net