Război între ”palatele” fotbalului românesc

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu, președintele FRFFOTO: Sportpictures.eu
Răzvan Burleanu, președintele FRFFOTO: Sportpictures.eu

Cazurile de coronavirus din Liga 1 și apropierea termenului limită până la care se pot anunța echipele participante în cupele europene fac ca nervii conducătorilor fotbalului românesc să fie întinși la maximum. În loc să găsească o soluție comună de salvare, Răzvan Burleanu, șeful FRF, și Justin Ștefan, secretarul general al LPF, fac ce știu mai bine: se atacă de la distanță.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și-a declarat în direct la Digi 24 îndoiala că actualul campionat al Ligii 1 se poate încheia pe teren, date fiind cazurile de coronavirus înregistrate în prima divizie. El a dat vina pe iresponsabilitatea vizibilă a cluburilor, susținute de Liga Profesionistă de Fotbal, care nu au fost de acord să țină jucătorii în cantonament pentru o lună și jumătate, riscând astfel totul pe o carte, se vede, necâștigătoare. ”Situaţia cu care ne confruntăm astăzi era una inevitabilă câtă vreme echipele au ieșit din cantonamentele centralizate, iar măsurile stabilite prin protocolul medical nu au mai fost respectate. De aceea, într-o situaţie de criză, ce mai mare greşeală ar fi să rămânem în aceeaşi logică de gândire ca cea de dinainte de criză. Revenind la Liga 1, astăzi, personal am îndoieli că se mai poate termina pe teren. Protejând integritatea competiţiei, sănătatea şi siguranţa jucătorilor şi a celorlalţi participanţi, precum şi debutul următorului sezon”, a declarat Răzvan Burleanu.

Mai mult, acesta s-a referit și la eventualele penalizări care ar trebui plătite deținătorului de drepturi TV în cazul terminării campionatului fără disputarea tuturor meciurilor. ”Dacă mă întrebaţi de despăgubiri, acestea ar putea fi suportate de către LPF, dacă există rezerve financiare din anii precedenţi, împrumuturi sau, dacă nu, direct de către cluburi. În acelaşi timp nu cred că trebuie exclusă varianta dialogului şi purtate negocieri cu deţinătorul de drepturi TV astfel încât să nu se mai reducă încă o sursă importantă de venituri pentru cluburi. Totodată, cred că cluburile ar trebui să discute despre oprirea acestui sezon competiţional sau, cel puţin, al play-out-ului. Nu vom putea să amânăm la nesfârşit finalul acestui sezon”, a mai spus Burleanu.

Ca de obicei în ultimele luni, orice declarații ale șefului FRF sunt combătute pe Facebook de cel care se pare că de fapt conduce Liga Profesionistă de Fotbal, secretarul general Justin Ștefan. Acesta a considerat o părere personală un atac împotriva LPF și a cluburilor din Liga 1, așa că a ieșit la atac. Deși era de datoria forului pe care îl conduce să stabilească exact ce se întâmplă cu competiția în cazul apariției unor cazuri de coronavirus spre finalul ei, așa cum s-a întâmplat cu Dinamo sau CFR, el susține că nu era nevoie o Adunare Generală făcută din timp, în care să se hotărască aceste lucruri, deoarece ”convocarea unei Adunări Generale la acel moment nu ar fi fost oportună, mai ales că obiectivul setat iniţial împreună cu cele 14 cluburi a fost acela de a depune toate eforturile pentru a finaliza competiţia pe teren”. Cert este că abia joi, 30 iulie, cu cinci zile înaintea deadline-ului UEFA, va avea loc această Adunare Generală în care se vor lua măsurile ce trebuiau luate de acum două luni. Dar așa e în România, se tot speră ca la noi să nu se întâmple nimic rău, iar când se întâmplă toți dau din colț în colț pentru că nu și-au făcut și regulamente pentru situațiile speciale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net