Real Madrid, al cincilea trofeu în 2017. Au câştigat şi Mondialul Cluburilor


    Real Madrid a castigat a treia oara Mondialul CluburilorFOTO: EPA
Real Madrid a castigat a treia oara Mondialul CluburilorFOTO: EPA

Fanii Realului nu vor uita prea curând anul 2017. Favoriţii lor au câştigat toate competiţiile în care au participat, cucerind cinci trofee din tot atâtea puse la bătaie. Ultimul titlu a venit la Mondialul Cluburilor, unde spaniolii au învins cu 1-0 pe Gremio, din Brazilia.

Eroul partidei a fost – nu mai e nici o surpriză – Cristiano Ronaldo, care a înscris unicul gol al meciului dintr-o lovitură liberă. A fost abia al doilea gol reuşit de portughez din lovitură liberă în 2017, dar prin el madrilenii au stabilit câteva recorduri importante.

* Real e singura formaţie care şi-a apărat titlul la Mondialul Cluburilor. În cele 14 ediţii de până acum ale competiţiei, europenii s-au impus de 10 ori, iar acum Realul a devenit prima formaţie din istorie care şi-a apărat trofeul. Ea oricum era prima campioană din istorie care reuşise să se califice şi la ediţia următoare a competiţiei. Cu succesul de sâmbătă, Realul a egalat marea trivală, Barcelona, la capitolul celor mai multe trofee câştigate la Mondialul Cluburilor. Fiecare grupare are trei ediţii în care s-a impus.

* A câştigat cinci trofee într-un an. Real traversează cel mai bun sezon din istoria clubului, unul în care a luat cinci trofee: titlul în Spania, Liga Campionilor, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Mondialul Cluburilor.

*Zinedine Zidane a egalat recordul. Fostul jucător francez, în prezent antrenor, a devenit al doilea cel mai de succes manager al Realului, având deja opt trofee cucerite în mai puţin de doi ani. El e la egalitate cu Luis Molowny, care a pregătit Realul în patru mandate diferite.

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
oana zavoranu si sotul
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg