Reluarea fotbalului se transformă în haos? Dinamo Dresda a intrat în carantină


    Dinamo Dresda ocupă ultimul loc în 2 BundesligaFoto: Guliver/ GettyImages
Dinamo Dresda ocupă ultimul loc în 2 BundesligaFoto: Guliver/ GettyImages

Toată lumea așteaptă cu nerăbdare reluare campionatelor de fotbal din Germania, însă totul s-ar putea transforma într-un haos din cauza coronavirusului. O echipă este deja obligată să stea în carantină 14 zile, ceea ce înseamnă că va reveni pe teren abia peste o lună.

Dinamo Dresda, pe vremuri una dintre cele mai bune echipe din fostul RDG, ocupă acum ultimul loc în liga a doua germană. În mod normal, sâmbăta viitoare, de la ora 14.30, ar fi trebuit să joace în deplasare, la Hanovra, meciul din etapa a 26-a a campionatului. Numai că după ce alți doi jucători au fost depistați pozitiv la coronavirus – primul picase testul la 3 mai - tot lotul, inclusiv staff-ul, a fost nevoit să intre în carantină la domiciliu. Iar aceasta ține 14 zile, deci nu doar primul meci de după reluare e compromis, ci mai vreo trei, pentru că după ce vor ieși din izolarea forțată, fotbaliștii vor trebui să reia mai întâi antrenamentele și apoi să joace o partidă oficială. După apariția acestui caz, deja toată lumea își pune întrebări legate de cum va arăta viitorul fotbalului german, pentru că este de așteptat ca și în viitor să avem cazuri de fotbaliști depistați pozitiv, mai ales că acolo jucătorii se duc la casele lor după antrenamente, nu rămân în cantonamente, cum se dorește în România.

”În ultimele săptămâni, am depus eforturi enorme în ceea ce priveşte personalul şi logistica pentru a implementa cu stricteţe toate măsurile medicale şi igienice prescrise. Suntem în contact cu autorităţile medicale pentru a ne coordona toate etapele următoare”, a declarat directorul sportiv Ralf Minge.

"Nu interpretez acest lucru ca un pas înapoi. Am anunţat de la început că trebuie să ne pregătim pentru asta. Şi dacă acum sunt 14 zile de carantină, atunci trebuie să ne adaptăm. În prezent, acest lucru nu ne schimbă programul. Nu se pot juca două meciuri ale echipei Dynamo Dresda (împotriva formaţiilor Hannover 96 şi Greuther Fürth), dar acest lucru nu ne schimbă obiectivul nostru de a încerca să terminăm sezonul pe teren", a declarat preşedintelui Ligii Profesioniste Germane, DFL, Christian Seifert.

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
FotoJet jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub catalin botezatu dubai png
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
accident brasov
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Raheem Sterling, Getty jpg
andreea si sergiu hanca jpg
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg