Renegaţi la naţională, au Europa la picioare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Piţurcă a fost "omul negru" al României după "dubla" Ungaria şi Olanda. S-a certat cu Mutu, l-a folosit extrem de puţin pe Alexandru Maxim - lucru care a deranjat lumea fotbalului din România, şi l-a ignorat total pe Claudiu Keşeru - golgheretul ligii secunde din Franţa. În week-end-ul trecut, cei trei i-au dat replica selecţionerului prin evoluţiile de la echipele lor de club.

Pe lângă rezultatele dezastruoase, o remiză norocoasă contra Ungariei (2-2) şi 0-4 pe Amsterdam ArenA, lui Piţi i s-a repoşat şi modul în care a făcut selecţia. A preferat să ţină pe tuşă oameni care la echipele de club evoluează excelent, iar pe Mutu "l-a pedepsit" după o dispută verbală mai aprinsă, atacantul fiind nemulţumit de statutul de rezervă. La câteva zile după meciurile "tricolorilor" din prelimnariile mondialului brazilian, jucătorii s-au remarcat la echipele lor de club.

2 Atacantul Adi Mutu a fost integralist pentru Ajaccio în partida de pe teren propriu cu Toulouse. Chiar dacă trupa sa a pierdut, scor 2-3, "vârful" de 34 de ani a înscris în minutul 41 şi a ajuns la cota opt în campionatul francez, egalând deja numărul de goluri marcate sezonul trecut în Italia pentru Cesena. Ajaccio pare că a scăpat de grija retrogradării, fiind pe locul 14 în Ligue I.

Claudiu Keşeru, atacant Angers

simeon stalpnicul png

2 Mijlocaşul Alexandru Maxim a înscris primul său gol pentru VfB Stuttgart. El a fost titular şi a jucat mai bine de o oră, însă echipa sa a fost învinsă, 1-2, de cei de la Borussia Dortmund. După meci, el a vorbit despre echipa naţională, arătându-şi dezamăgirea faţă de modul în care antrenoul Victor Piţurcă a procedat în cazul său: "Nu am reuşit să batem în Ungaria şi am pierdut la scor în Olanda. Aceiaşi jucători au scos şi rezultate bune pentru naţională. Şi eu mi-aş fi dorit să joc împotriva Olandei, însă nu asta contează. Depinde de inspiraţia antrenorului. Câteodată alege corect, câteodată este mai puţin inspirat".

Alexandru Maxim, mijlocaş Stuttgart

2 Atacantul Claudiu Keşeru i-a demonstrat lui Piţi că a greşit atunci când nu l-a introdus niciun minut în "dubla" cu Ungaria şi Olanda. Golgheterul ligii a doua franceze a fost omul decisiv pentru Angers în partida cu Chateauroux (3-2). În ultimele momente ale partidei s-a petrecut o fază ciudată, în care Fall a fost trecut ca marcator, deşi iniţial Keşeru fusese creditat ca autor al golului. Oricum, Keşeru e pe primul loc în topul golgheterilor, cu 17 goluri în campionat şi unul în Cupa Franţei.

Giovani îi apără pe «tricolori»

După partida de la Amsterdam, mai mulţi jucători au petrecut în exces. Impresarul Ioan Becali, care a însoţit echipa naţională în Olanda, le-a luat apărarea "tricolorilor" în conflictul iscat cu Victor Piţurcă.

"Jucătorii au plecat în oraş câteva ore, dar ei încheiaseră acţiunea la echipa naţională. Unii mai beau un pahar de vin, alţii iau câte un whisky cu gheaţă, dar asta face parte din viaţa lor. Ei nu sunt genul care să meargă în genunchi la mănăstiri în munţi. Au dreptul să aibă şi în casă câte o sticlă de whisky sau de vin", a spus impresarul.

Dragomir cere explicaţii

Şeful LPF, Dumitru Dragomir, l-a criticat public pe selecţioner pentru că nu a mizat mai mult pe serviciile mijlocaşului nemţilor de la VfB Stuttgart.

"Piţurcă trebuie să explice de ce Maxim nu a jucat mai mult la naţională. Piţurcă şi Mircea Sandu pentru că ei sunt responsabilii. Maxim trebuia să fie titular cu Ungaria şi Olanda, fiindcă este un jucător de viteză care poate să facă diferenţă. E un fotbalist de mare valoare, nu degeaba l-au transferat nemţii!", a răbufnit Dragomir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net