Rețeta lui Stoican pentru salvarea lui Dinamo: „Jucătorii să mănânce iarba”

Ultima actualizare:

Flavius Stoican s-a aruncat în groapa cu lei chiar înaintea Crăciunului. Dacă a fost sau nu un sacrificiu inutil vom afla la primăvară, atunci când se va trage linia în Liga 1. Dacă Dinamo va fi sub ea, atunci tehnicianul își va lega numele de cea mai neagră pagină din istoria clubului.

Flavius Stoican este la al treilea mandat la Dinamo (FOTO: Sportpictures)
Flavius Stoican este la al treilea mandat la Dinamo (FOTO: Sportpictures)

Numit la Dinamo marți, din senin, de Iuliu Mureșan, administratorul delegat al ”câinilor”, Flavius Stoican a povestit cum a ajuns să fie înlocuitorul lui Mircea Rednic, într-un moment în care părea că acesta deține pâinea și cuțitul la club. ”A fost surprinzător, chiar nu m-am aşteptat. Am primit telefonul de la domnul Mureşan, m-a întrebat dacă vreau, i-am zis <<da!>>. După am discutat despre contract. Am semnat pe un an şi jumătate, a povestit tehncianul la Digi Sport. 

”Jucătorii trebuie să mânănce iarba ca să salveze echipa”

El spune că pentru a salva echipa de la prima retrogradare din istorie, jucătorii trebuie să joace la 110% în fiecare meci.
„Trebuie să-i văd pe jucători că dau totul, că-şi dau sufletul pe teren, că fotbalul nu l-au uitat. O să am discuţii cu ei, acum eu doar mă uit pe o listă, am discuţii cu oamenii din club, despre cum s-au comportat. Dacă unul văd că nu e conectat la Dinamo, la revedere. Cine rămâne la Dinamo, trebuie să văd că mănâncă iarba aia. Eu decid cine rămâne! 

Mi s-a spus că orice decizie se va lua, eu voi fi cel care va da OK-ul. Voi vorbi cu Filip, cu Matei, cu Torje, să-i întreb dacă vor să mai joace fotbal. Că fotbalul nu l-au uitat. Până pe 5 ianuarie voi vorbi cu jucătorii. La unii o să renunţăm înainte să-i vedem la teren. Voi lua şi meciurile în care ei au jucat”, a mai explicat Stoican care sunt primii pași pentru salvarea echipei.

Steliano Filip a fost reprimit în lotul lui Dinamo după demiterea lui Rednic (FOTO: Sportpictures)
Steliano Filip a fost reprimit în lotul lui Dinamo după demiterea lui Rednic (FOTO: Sportpictures)

Tehnicianul spune că nu a venit la echipă să stea câteva meciuri și că nu se sperie de greutăți. „M-am apucat de treabă, fac programe, lot de jucători, tot. Primul lucru pentru mine e pasiunea în fotbal. Eu zic că omul sfinţeşte locul. Că e greu, că e uşor, eu cred că pot face lucrurile să fie mai bine. Nu e uşor, dar e fotbal, trebuie să jucăm fotbal. Am fost la echipe la care am stat o perioadă bună de timp, la Iaşi am stat doi ani, la Dinamo un an şi patru luni, am fost la o echipă de liga a doua, Viitorul Pandurii, la care am stat până aproape de final şi am plecat pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul pe care eu l-am impus, intrarea în play-off, iar toţi spuneau că sunt nebun”, a mai spus cel care a jucat în carieră la Universitatea Craiova, Dinamo și Șahtior Donețk.

Flavius Stoican trăiește meciurile la intensitate maximă (FOTO: Sportpictures)
Flavius Stoican trăiește meciurile la intensitate maximă (FOTO: Sportpictures)

Stoican a discutat deja cu suporterii

Fost antrenor la Dinamo în alte două rânduri, Stoican a mai dezvăluit că a discutat deja cu suporterii, care sunt încă foarte supărați că favoritul lor, Mircea Rednic, a fost dat afară pentru a cincea oară. ”Am discutat cu suporterii, dar mai mult de încurajare. Sunt şi oameni sceptici şi dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă, care nu mai au încredere. Am avut discuţii şi cu oficialii clubului, domnii Zăvăleanu şi Mureşan, am simţit că au încredere că pot face ca lucrurile să meargă în direcţia corectă”, a încheiat Stoican.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net