Revanşa lui Săpunaru

Ultima actualizare:

    Săpunaru nu a reuşit să depăşească în 2008 apărarea lituanienilor decât la săritura în înălţimeFoto: Click!
Săpunaru nu a reuşit să depăşească în 2008 apărarea lituanienilor decât la săritura în înălţimeFoto: Click!

Cea mai ruşinoasă înfrângere din istoria recentă a naţionalei a fost produsă chiar de adversara noastră de miercuri. Din actualul lot al lui Iordănescu, doar Cristi Săpunaru şi Cosmin Moţi ştiu cum e să pierzi acasă, la scor de neprezentare, cu Lituania.

La prima vedere, meciul de miercuri de la Giurgiu n-are nici o miză pentru România, în afara pregătirii Campionatului European din vară. Totuşi, tricolorii au de răzbunat umilinţa la care au fost supuşi la 6 septembrie 2008. Atunci, imediat după participarea la Europeanul din Belgia şi Olanda, naţionala lui Victor Piţurcă pornea cu gânduri mari în preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Primul meci, cu Lituania acasă, era considerat o formalitate, în contextul în care principalele rivale din grupă erau altele, Franţa şi Serbia. Pe teren, la Cluj-Napoca, lucrurile s-au derulat însă groaznic pentru jucătorii noştri. Fără vedetele Mutu şi Chivu, accidentaţi la acea oră, România s-a predat la un scor incredibil, lituanienii marcând de trei ori în poarta nefericitului Lobonţ.

Acum, după aproape opt ani, a venit vremea unei noi confruntări România – Lituania. Amicalul de miercuri de la Giurgiu e o ocazie perfectă pentru ca tricolorii să şteargă cu buretele acel 0-3 neverosimil. În lotul convocat de Iordănescu pentru „dubla” cu Lituania şi Spania, există doar doi supravieţuitori ai „măcelului” din 2008, Cristi Săpunaru şi Cosmin Moţi. Fundaşul de 31 de ani de la Pandurii a fost titular şi a jucat toate cele 90 de minute, în timp ce stoperul de la Ludogoreţ a privit de pe banca de rezerve zbaterea în gol a colegilor săi.

Vica: «Nu știu cu cine să ţin»

Bogdan Lobonţ
Bogdan Lobonţ

România-Lituania nu este doar un meci amical pentru Vica Blochina. Fosta iubită a lui Victor Pițurcă este născută în Lituania, dar de la 16 ani a fost adoptată de țara noastră. Tocmai de aceea, frumoasa blondă nu se poate decide asupra echipei favorite în partida de diseară.

”Cred că mi-aș dori un egal, să nu fie nimeni supărat. Evident, țin cu Lituania, pentru că este țara în care m-am născut și am crescut până la vârsta adolescenței, dar nu aș vrea să piardă nici românii. Chiar nu știu cu cine să țin. România esta a doua mea casă și nu aş putea vreodată să mă bucur dacă echipa națională pierde”, ne-a mărturisit Vica.

Vedeta tv nu s-a încumetat la un prognostic, dar speră să urmărească din fața televizorului un meci spectaculos:” Vreau să văd multe goluri și multe faze de poartă. Nu am preferințe la marcatori, atât timp cât se termină egal, să nu fie nimeni dezamăgit”.

Lituanienii au trei supravieţuitori

Dintre jucătorii lituanieni care au spulberat România în urmă cu opt ani, fundaşul Cesnauskis şi mijlocaşul Mikoliunas se vor afla şi astăzi în faţa noastră, primul fiind chiar căpitanul echipei. De asemenea, tânărul selecţioner al Lituaniei, Edgaras Jankauskas (41 de ani), a privit meciul din 2008 de pe banca de rezerve. 

Tricolorii s-au certat atunci cu ziariştii


    Bogdan Lobonţ
Bogdan Lobonţ

Pe lângă rezultatul final, meciul cu Lituania din 2008 va rămâne în cartea neagră a naţionalei şi din alt motiv. Astfel, înainte de disputa cu balticii, o „echipă” formată din Săpunaru, Tamaş, Lobonţ şi Rădoi s-a contrat cu jurnaliştii care încercau să surprindă imagini de la plimbarea tricolorilor prin Grădina Botanică din Cluj. S-au aruncat cuvinte dure, fotbaliştii înjurând reprezentanţii presei ca la uşa cortului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net