Revoluţia «piticilor»

Ultima actualizare:
Bucuria costaricanilor e firească:  au învins două foste campioane  mondiale şi sunt în optimile  de finală
Bucuria costaricanilor e firească: au învins două foste campioane mondiale şi sunt în optimile de finală

Banii nu mai înseamnă nimic în fotbal. Două dintre cele mai scumpe naţionale ale lumii au spus deja adio Cupei Mondiale din Brazilia, îngenunchiind în faţa “săracilor” din Costa Rica şi Chile.

Se ştie că Premier League şi La Liga sunt cele mai puternice campionate ale planetei. Barcelona, Real Madrid, Manchester United şi City, Chelsea, Liverpool, Valencia sau Sevilla sunt echipele de club care ar fi trebuit să garanteze Spaniei şi Angliei prezenţa în fazele avansate ale Campionatului Mondial. În total, ibericii şi britanicii au trimis în Brazilia 46 de jucători care valorează împreună 956 de milioane de euro (622 Spania şi 334 Anglia), conform transfermarkt.de. Pe teren, banii şi faima au fost însă neputincioase, cele două super-naţionale pregătindu-şi deja valizele după numai 10 zile de la startul turneului final. În locul Spaniei şi Angliei ne vom întâlni în optimi cu jucători care au învăţat fotbal la cluburi precum Alajuelense, Herediano, Saprissa, Colo-Colo şi Universidad Catolica. Da, Chile şi Costa Rica sunt “bombele” Cupei Mondiale de până acum, reuşind să se califice din adevărate “grupe ale morţii”.

Fără teama de a greşi, chilienii şi costaricanii au produs două dintre cele mai mari surprize din istoria Mondialelor. Dacă sud-americanii aveau totuşi câteva atuuri (jucători de prim rang precum Alexis Sanchez sau Vidal) care îi recomandau ca o posibilă surpriză, performanţa celor din Costa Rica e ieşită din comun. Doar 29 de milioane de euro valorează întreaga naţională “Ticos”, bani care în Europa se folosesc frecvent pentru cumpărarea unui singur jucător. În lotul antrenat de columbianul Pinto sunt şi fotbalişti cotaţi la puţin peste 200.000 de euro, accesibili ca preţ chiar şi echipelor din Liga I. Cu această marfă ieftină, Costa Rica a “îndrăznit” să se ia la trântă cu trei foste campioane mondiale, câştigând meciurile cu Uruguay (3-1) şi Italia (1-0), rezultate care au scos Anglia din cărţile calificării.


    Bucuria costaricanilor e firească:  au învins două foste campioane  mondiale şi sunt în optimile  de finalăFoto Reuters
Bucuria costaricanilor e firească: au învins două foste campioane mondiale şi sunt în optimile de finalăFoto Reuters

Costaricanii îi au pe «Bolt»

În lipsa unor vedete de prim rang, costaricanii au ca principală armă viteza. Astfel, fundaşul dreapta Gamboa este poreclit “Gam-Bolt”, după numele jamaicanului Usai Bolt, cel mai rapid atlet al lumii. De asemenea, “killer-ul” Italiei, Bryn Ruiz, este supranumit de colegi “nevăstuica” datorită agilităţii sale. Rămănând la porecle, portarul Navas este “şoimul” echipei, iar Duarte este “stânca” din apărare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net