România e aproape sigură de prezența în barajul pentru Euro 2020

Ultima actualizare:

    Cehia a învins Kosovo și ne-a dus în barajul de califiare la Euro 2020FOTO: EPA
Cehia a învins Kosovo și ne-a dus în barajul de califiare la Euro 2020FOTO: EPA

Astrele s-au aliniat pentru ca România să fie prezentă în barajul de calificare la Europenele din 2020, dacă biletele nu vor fi obținute din grupa preliminară după meciurile cu Suedia și Spania.

Astfel, victoria cu scorul de 2-1 obținută de Cehia în fața naționalei din Kosovo, a eliminat practic din cursă această echipă și a deschis poarta României spre baraj. Singura condiție care mai trebuie îndeplinită este ca Austria să ia măcar un punct din următoarele două meciuri pe care le mai are de disputat, contra Macedoniei şi Letoniei, lucru care pare foarte plauzibil.

În aceste condiții, dacă ”tricolorii” nu se vor califica la Euro direct din grupa preliminară, ei își vor afla adversara din baraj vinerea viitoare. Regulamentul e destul de complicat: vor fi patru echipe (cel mai probabil România, Bulgaria, Israel şi Ungaria) din care una va merge în Liga C şi trei în Liga A. Dacă sorții vor trimite formația noastră în Liga C, ar urma o semifinală cu Scoţia (în deplasare) şi o finală cu Serbia sau Norvegia, gazda urmând să fie trasă la sorţi. În Liga A ar urma o semifinală cu Islanda (în deplasare) şi o finală cu Bulgaria, Israel sau Ungaria, gazda urmând să fie trasă la sorţi. Barajele din Liga Naţiunilor se vor disputa la finalul lunii martie.

image
image
image
image
image
image
GettyImages 1448835977 jpg
neymar plange jpg
gigi becali sportpictures jpg
Catalin Cirjan, Getty Images jpg
Lionel Messi, Getty jpg
carlos alacaraz getty jpg