România U19, remiză „albă” în turneul de calificare pentru EURO2023

Echipa naţională de U19 a României a încheiat, miercuri, la egalitate, scor 0-0, meciul disputat în compania reprezentativei U19 a Letoniei. Partida a contat pentru turneul de calificare, în urma căruia se vor decide echipele care vor participa la Turul de Elită pentru EURO2023.

România U19 a încheiat la egalitate partida cu Letonia (FOTO: Sportpictures)
România U19 a încheiat la egalitate partida cu Letonia (FOTO: Sportpictures)

Confruntarea a avut loc acasă, pe stadionul CNAFM din Buftea și a fost una echilibrată, întocmai cum o arată și scorul. În celălalt meci al grupei, disputat de asemenea la Buftea, Austria a învins Lituania, rezultatul final fiind 2-0.

Regulamentul prevede că se califică mai departe primele două clasate, împreună cu echipa de pe locul trei, din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în faţa primelor două clasate. La turneul final din Malta, programat în 2023, se vor califica doar șapte reprezentative, alături de echipa gazdă.

Mai departe, selecționata lui Alexandru Pelici o va întâlni pe cea a Lituaniei, sâmbătă, pe stadionul „Anghel Iordănescu”, din Voluntari, de la ora 20.00.  În aceeaşi zi e programată și partida dintre Austria și Letonia.

Primul meci al lui Pelici la naționala U19

Partida a fost cea de debut pentru selecționerul Alexandru Pelici, care La cei 48 de ani ai săi a ocupat, ultima oară, banca tehnică a lui CS Mioveni, cu care a și obţinut promovarea în prima ligă.

Noul selecționer de la România U19 şi-a început cariera de antrenor în 2003, la Unirea Alba Iulia, iar palmaresul său cuprinde încă două promovări, cu Voinţa Sibiu şi Hermannstadt. De altfel, cu echipa din urmă a disputat chiar o finală de Cupa României, în 2018, când gruparea era în eșalonul secund. 

Alexandru Pelici a venit în locul lui Adrian Vasîi, fostul selecționer U19, căruia Federația Română de Fotbal dorea să-i prelungească perioada de colaborare. Decisivă a fost dorința tehnicianului de a încerca și o experiență dincolo de granițe, fiind pe atunci 6în negocieri pentru a prelua o selecționată din zona arabă.

Formula aliniată de țara noastră

ROMÂNIA U19: Dincă – Maftei, Paşcalău, Duţu, Borza – Boţogan (Sala '62), Vulturar – Borduşanu (El Sawy '24), Radaslavescu (Leaţă '85), Musi (Bujor '62) – Burnete (Trică '61). ANTRENOR: Alexandru Pelici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net