Pe cine mizează Edi Iordănescu spre victorie în Liga Națiunilor. Lista convocărilor

Ultima actualizare:

Naționala României mai are de disputat două meciuri în grupele Ligii Națiunilor, ambele luna aceasta.

Pentru România urmează o „dublă” în Liga Națiunilor (FOTO: Sportpictures)
Pentru România urmează o „dublă” în Liga Națiunilor (FOTO: Sportpictures)

Vineri, pe 23 septembrie, selecționata lui Edi Iordănescu va face deplasarea la Finlanda, iar luni, 26 septembrie, țara noastră va primi vizita reprezentativei din Bosnia&Herțegovina. Ambele meciuri sunt programate de la ora 21.45.

Pe lista de convocări nu se regăsesc mijlocașii Octavian Popescu (FCSB) și Alexandru Ioniță (Rapid), ignorați de Edi Iordănescu pentru meciurile din luna septembrie. Ce-i drept, cel dintâi a fost ales, totuși, de Emil Săndoi, în lotul său în vederea amicalelor României U21 - cu Spania și Olanda.

Schimbări considerabile în lotul naționalei

Totodată, spre deosebire de meciurile precedente, lipsesc Florin Niță (Sparta Praga), Alexandru Mitriță (Al-Raed) și Alexandru Maxim (Gaziantep FK), dar și accidentații Andrei Ivan (CSU Craiova), Valentin Mihăilă (Parma) și Rareș Ilie (OGC Nice).

În schimb, Daniel Boloca (Frosinone), Horațiu Moldovan (Rapid) și Ștefan Târnovanu (FCSB), au fost chemați și o altă surpriză este convocarea lui Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), care a reușit să primească acceptul chinezilor pentru a se alătura lotului. De asemenea, după o perioadă considerabilă, Denis Drăguș (Standard Liège) și Tudor Băluță (Farul Constanța) vor îmbrăca din nou tricoul selecționatei României.

România, codașa grupei în Liga Națiunilor

România face parte din grupa a treia a Ligii Națiunilor, pe care o împarte cu Bosnia&Herțegovina, Muntenegru și Finlanda. Cea dintâi conduce cu opt puncte, urmată de Muntenegru cu șapte, Finlanda cu patru și, în fine, România, cu trei puncte. Bilanțul selecționatei noastre este de o victorie și trei înfrângeri, reușind să se impună cu Finlanda, acasă, spre deliciul spectatorilor. 

În vârstă de 44 de ani, Edi Iordănescu a preluat naționala, la începutul acestui an, contractul lui fiind valabil până în vara lui 2024. Sub comanda sa, România a jucat șase meciuri - cele patru oficiale din grupe și două amicale. Per total, bilanțul său este de o victorie, un egal și patru înfrângeri.

Lista completă a jucătorilor aleși pentru Liga Națiunilor

Portari: Ionuț Radu (Cremonese), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923), Ștefan Târnovanu (FCSB);

Fundași: Andrei Rațiu (Huesca), Cristian Manea (CFR Cluj), Vlad Chiricheș (Cremonese), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Andrei Burcă (CFR Cluj), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Mario Camora (CFR Cluj);

Mijlocași: Deian Sorescu (Rakow), Dennis Man (Parma), Andrei Cordea (FCSB), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba), Daniel Boloca (Frosinone), Marius Marin (Pisa), Nicolae Păun (Sepsi OSK), Tudor Băluță (Farul Constanța), Răzvan Marin (Empoli), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Darius Olaru (FCSB), Denis Drăguș (Standard Liege), Florinel Coman (FCSB);

Atacanți: George Pușcaș (Genoa), Denis Alibec (Farul Constanța), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net