Ruşii se bat pe antrenorii români

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu a mai antrenat în Rusia două echipe: Kuban Krasnodar şi Dinamo Moscova
Dan Petrescu a mai antrenat în Rusia două echipe: Kuban Krasnodar şi Dinamo Moscova

Încheierea campionatelor interne în toată Europa a dat startul mişcărilor de trupe. Nu doar jucătorii se tranzacţionează însă în această perioadă, ci şi antrenorii de top, iar noi prezentăm interes datorită câtorva figuri marcante. Ele nu sunt dorite însă în vest, ci în „Mama Rusie!”

Gică Hagi a intrat primul în negocieri, Rubin Kazan, clubul tătarilor din centrul Rusiei, oferindu-i „Regelui” postul de antrenor principal. Acesta a lăsat-o pe Viitorul şi s-a deplasat personal la Kazan, alături de Gică Poopescu, pe care îl vrea directorul său sportiv acolo. Negocierile cu Ilsur Metshin, primarul oraşului şi preşedintele clubului care a câştigat titlul în 2013 şi 2014 şi doreşte să reînvie acele vremuri, n-au dus însă la o finalitate. Astfel, şefii ocupantei locului 10 şi-au îndreptat atenţia către un alt nume românesc, Dan Petrescu, fără să-i elimine de pe listă pe Hagi şi Popescu. „Bursucul” e acum în China, la Jiangsu Sunning, dar nu se înţelege deloc bine cu patronii săi asiatici şi vrea să revină în campionatul care l-a făcut mare. L-a mandatat pe agentul său, Nicolae Pârnău, să-i găsească o echipă în prima ligă rusă, unde le-a mai antrenat cu succes pe Kuban Krasnodar şi Dinamo Moscova. Iar acesta încearcă să le sufle posturile foştilor colegi ai lui Petrescu din „Generaţia de Aur”. „Orice propunere venită din Rusia va fi luată foarte serios în calcul. Prioritatea lui Petrescu este revenirea în Rusia pentru a câştiga campionatul şi Cupa”, a afirmat impresarul lui Petrescu pentru agenţia rusă de ştiri Tass. 

Campionatul din Rusia se termină sâmbătă

Rămâne de văzut cine va câştiga duelul românilor pentru postul de antrenor la Rubin, „Bursucul” părând să fie favorit datorită imaginii bune păstrate în Rusia din trecut, dar şi din cauza pretenţiilor financiare cam mari pe care le are Hagi. Foştii tricolori nu sunt singurii care stau pe buzele patronilor de cluburi din Rusia. Mircea Lucescu, legendă deja la Şahtior, va părăsi trupa din Doneţk la finalul acestui sezon şi s-a pornit deja o licitaţie pentru semnătura tehnicianului în vârstă de 70 de ani. Galatasaray Istanbul părea la un moment dat că reuşise să-l antameze pe român, dar Zenit Sankt-Petersburg, susţinută puternic de concernul petrolier Gazprom, a intrat pe fir şi vrea să-l deturneze pe român. Lucescu ar urma să-l înlocuiasă în oraşul ţarilor pe portughezul Andre Vilsas-Boas, care a ratat calificarea în Liga Campionilor în ciuda unui lot fantastic avut la dispoziţie, din care îi amintim doar pe Hulk, Garay şi Witsel.


    FOTO: AP / Sportpictures.eu
FOTO: AP / Sportpictures.eu

Vor antrena pe stadioane OZN

Românii care vor semna până la urmă cu Rubin Kazan şi Zenit Sankt-Petersburg vor avea ocazia să antreneze pe nişte stadioane ultramoderne, făcute special pentru Campionatul Mondial din 2018. La Kazan este deja gata Kazan Arena, un OZN de cinci stele şi 45.000 de locuri capacitate, construit cu 450 de milioane de dolari. La Sankt Petersburg, pe malul stâng al Nevei, se lucrează de zor la Krestovsky Stadium, un stabiliment de 1,1 miliarde de dolari şi 70.000 de locuri, plătit integral de gigantul petrolier Gazprom, proprietarul clubului de fotbal Zenit.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net