S-a dus invincibilitatea! România a pierdut (0-1) primul meci cu Anglia din cele opt disputate din 1970 încoace

Ultima actualizare:

    Nicolae Stanciu șutează din afara careului, însă ratează țintaFoto: Guliver / GettyImages
Nicolae Stanciu șutează din afara careului, însă ratează țintaFoto: Guliver / GettyImages

Învinsă în ultimele trei meciuri, de Germania (0-1), Armenia (2-3) și Georgia (1-2), naționala noastră n-a izbutit să evite eșecul, cel dintâi din istorie pe pământ englez. Oamenii lui Mirel Rădoi au punctat la capitolul imagine, făcând un joc ceva mai curajos, însă fără a marca gol.

Anglia a dominat încă din debutul partidei, fiind superioară la posesie, însă prima ocazie a fost a României, în minutul 9, când, după o acțiune pornită din propriul careu, Răzvan Marin a șutat în stil „pasă la portar” din poziție centrală, de la 12-13 metri. După alte 20 de minute, debutantul Păun a expediat al doilea șut pe poartă din acest meci. Și de această dată fără să-l pună în pericol pe portarul Johnstone. Însă primele ocazii de gol i-au aparținut Angliei, care a trimis balonul în transversală prin  Calvert-Lewin (min. 32), cu capul, de la circa 12 metri, și Sancho (min.  38), cu un șut plasat din unghi de 45 de grade.  Și în acest meci naționala noastră a încercat să pornească în atac după schimburi repetate de pase în zona careului,  în care s-a implicat și Niță. Și în minutul 46, la o lovitură liberă dictată după ce ai noștri au pierdut mingea la circa 20 de metri de buturi, pe dreapta, Calvert-Lewin a fost din nou aproape de gol. Doar că mingea reluată de el s-a dus direct în brațele portarului nostru. N-a fost, însă, singura dată când formația României s-a jucat cu focul, pasând la limita riscului în treimea ei de teren.   

Niță a făcut minuni în poartă

Unicul gol a fost înscris de Rashford (min. 68), care a transformat penalty-ul  acordat după o intervenție imprudentă asupra lui Grealish a debutantului Căpușă, ce tocmai fusese introdus pe teren în locul lui Sorescu. Anglia putea majora diferența, însă Niță a apărat șutul lui Henderson (min. 78) la o altă lovitură de la 11 metri făcută de Chiricheș.  Astfel Anglia a obținut prima victorie în fața României în ultimele opt meciuri disputate. Cele două echipe se află acum la egalitate, fiecare având câte trei victorii, în timp ce alte șase din cele douăsprezece partide directe s-au încheiat nedecis. Pentru britanici acesta a fost ultimul test înainte de Euro 2020, competiție în care vor găzdui meciuri din grupe, semifinale și finala. În timp ce tricolorii noștri vor urmări competiția din fața televizorului și din tribuna Arenei Naționale.    

Doi „tricolori” au refuzat să îngenuncheze

Așa cum s-a procedat la evenimentele sportive găzduite de Regatul Unit, în ultimul an, și înaintea partidei de aseară jucătorii au îngenuncheat în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter”. Și la fel cum s-a întâmplat la amicalul cu Austria, și de data aceasta spectatorii prezenți în tribune au huiduit. Dintre fotbaliștii români, Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu au refuzat să îngenuncheze.

A marcat: Rashford (min. 68)Anglia: Johnstone - Godfrey, White, Mings, Shaw (Trippier, 75) - Grealish, Phillips (Henderson, 46), Ward-Prowse (Rice, 65) - Rashford (Lingard, 75), Calvert-Lewin (Watkins, 82), Sancho (Bellingham, 66). Selecţioner: Gareth SouthgateRomânia: Niţă - Sorescu (T. Căpușă,  66), Chiricheş, Nedelcearu (A. Rus, 84), Camora - Cicâldău (Budescu, 80), P. Marin, Stanciu - Păun (Băluţă, 80), Alibec (I. Hagi, 66), A. Ivan. Selecţioner: Mirel RădoiArbitru: Tiago Bruno Lopes Martins (Portugalia).

Meciurile România - Anglia la fotbal

România – Anglia 0-2 (24 mai 1939, amical)România – Anglia 0-0 (06 noiembrie 1968, amical)Anglia – România 1-1 (15 ianuarie 1069, amical)Anglia – România 1-0 (02 iunie 1970, Campionat Mondial)România – Anglia 2-1 (15 octombrie 1980, preliminarii CM 1982)Anglia – România 0-0 (29 aprilie 1981, preliminarii CM 1982)România – Anglia 0-0 (01 mai 1985, preliminarii CM 1986)Anglia – România 1-1 (11 septembrie 1985, preliminarii CM 1986)Anglia – România 1-1 (12 octombrie 1994, amical)România – Anglia 2-1 (22 iunie 1998, Campionat Mondial)Anglia – România 2-3 (20 iunie 2000, Campionat European)Anglia - România 1-0 (6 iunie 2021, amical)  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Costel Corduneanu FB jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net