Salvatorul Stelei


    2011-2012- Steaua - 7 goluri  / 15 meciuri
2011-2012- Steaua - 7 goluri / 15 meciuri

Raul Rusescu este, fără îndoială, cel mai important jucător al Stelei în acest început de retur, golurile sale decisive din meciurile de la Mioveni, cu Dacia, şi de la Cluj, cu Universitatea, aducând roş-albaştrilor şase puncte şi menţinerea în funcţie a antrenorului Ilie Stan. Prin ce a trecut însă Raul Rusescu până a ajunge aici, nu le-a fost dat multora să trăiască. Iată povestea unui fotbalist special, pentru care acest sport reprezintă totul.

N-avea bani nici de tenişi. Raul Rusescu s-a născut în Râmnicu Vâlcea, într-o familie săracă şi a trebuit să se descurce cu acest statut până de curând. La 7 ani s-a apucat de fotbal, dar n-avea bani nici măcar de tenişi pentru a se duce la antrenamentele unei obscure echipe de cartier.

Asta nu l-a doborât însă, ba dimpotrivă. Totuşi, pentru ca drumul să fie şi mai greu, iar actualul succes să fie mai apreciat, Rusescu a trecut printr-un moment de mare cumpănă.

"Eram junior la Râmnicu-Valcea şi într-una dintre zilele în care mă duceam la antrenament, am căzut din autobuz şi mi-am fracturat tibia. Mi-am revenit greu. Sunt nişte amintiri terifiante", spune eroul Stelei.

 Ciobotariu nu-l folosea deloc la CS Otopeni. Deşi drumul său în fotbal a fost presărat cu astfel de ghinioane, Rusescu a reuşit până la urmă în 2005, la vârsta de 17 ani, să prindă un transfer la divizionara secundă, anonimă pe atunci, Unirea Urziceni.

N-a jucat însă prea mult şi a fost împrumutat la Giurgiu, iar mai apoi la CS Otopeni. La ilfoveni l-a avut antrenor pe Liviu Ciobotariu, actualul technician al lui Dinamo, dar acesta nu-l agrea prea mult pe Rusescu. A jucat foarte puţin, iar când la Unirea a ajuns Dan Petrescu, Felix Grigore, directorul general al clubului i-a spus "Bursucului" că are un jucător împrumutat şi îl poate aduce înapoi să-l vadă.

2008-2011- Unirea Urziceni  - 16 de goluri / 78 de meciuri

simeon stalpnicul png

 Dan Petrescu l-a luat la mişto. Antrenorul care a făcut-o campioană pe Unirea a fost de accord, iar la reunirea lotului, Rusescu s-a prezentat la Urziceni. Prima întâlnire cu Dan Petrescu n-a fost însă de bun augur pentru tânărul atacant, care a fost luat la mişto de "Bursuc".

"Tu cu sticlele astea vrei să joci fotbal?", l-a întrebat Petrescu, dar Rusescu a avut şi atunci, ca şi acum, tupeu. "Se referea la faptul că aveam picioarele subţiri, dar eu i-am răspuns: cu astea am dat 8 goluri în tur, la Giurgiu!", îşi aduce aminte "Ruse". Impresia "Bursucului" s-a schimbat pe parcurs, iar Rusescu a fost menţinut constant în lotul echipei.

 A marcat golul care a făcut-o campioană pe Unirea. încrederea arătată de Dan Petrescu a fost confirmată pe deplin de Raul Rusescu în chiar ultima etapă a sezonului 2008-2009. Atunci, Unirea Urziceni mai avea nevoie de un punct în jocul cu Steaua, de pe teren propriu, pentru a deveni matematic campioană.

Roş-albaştrii nu s-au predat însă, au deschis scorul repede, în prima repriză şi păreau dornici să strice sărbătoarea ialomiţenilor. Raul Rusescu a egalat în a doua repriză printr-un şut fantastic, partida s-a terminat 1-1, iar Unirea a câştigat primul şi ultimul titlu din istorie.

A fost cel mai ieftin din lotul Urziceni. Interesant este faptul că şi în cazul lui Rusescu, iepurele a sărit de unde s-a aşteptat cel mai puţin Gigi Becali. Patronul Stelei a transferat de la Urziceni la pachet nu mai puţin de şapte jucători, pe care a plătit nu mai puţin de 4 milioane de euro.

Raul Rusescu a venit la şase luni distanţă şi pe el s-a plătit cel mai puţin, în jur de 400.000 de euro. Din totalul de opt, doar Pablo Brandan s-a ridicat la nivelul aşteptat, dar Raul Rusescu, cel mai ieftin dintre toţi, a fost cel mai eficient. Restul ialomiţenilor, Onofraş, Galamaz, Marinescu, Ricardo, Bilaşco şi Apostol n-au reuşit să facă "purici"  în Ghencea.

Becali a vrut să-l dea afară de două ori

Rusescu n-a scăpat de criticile lui Gigi Becali, de-a lungul timpului. După un meci câştigat greu în tur, în faţa Concordiei Chiajna, Becali anunţa pe un post de televiziune că va renunţa la doi atacanţi în pauza compeţitională din iarnă, vizaţi fiind Raul Rusescu şi Florin Costea.

"Sunt doi care nu mai au ce să arate şi amândoi sunt atacanţi", spunea Becali. Acesta l-a criticat dur pe Raul Rusescu şi după meciul de la Mediaş. "Pe Rusescu nu ştiu de ce am mai dat banii. E un bezmetic", afirma patronul.

A jucat fotbal cu soţia în ziua nunţii!

Faptul că Raul Rusescu este făcut din alt aluat decât majoritatea fotbaliştilor, o dovedesc şi relaţiile sale. Fotbalistul s-a căsătorit civil în decembrie 2009, la vârsta de doar 21 de ani cu iubita sa Roxana, iar luna de miere au făcut-o la Cercul Polar!

simeon stalpnicul png

În ziua cununiei religioase, care a avut loc anul trecut, în luna iunie, cei doi au plănuit să facă un album foto deosebit şi au pus la cale un plan original.

Rusescu şi-a luat soţia de la biserică şi împreună au mers direct pe Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea. Acolo, a descălţat-o pe Roxana de pantofii albi, cu toc, i-a pus în picioare ghete cu crampoane şi jambiere şi i-a tras la poartă.

Alte 10 lucruri inedite despre Raul Rusescu

Ţine cu Universitatea Craiova de mic copil. Foştii lui colegi de la Urziceni ne-au dezvăluit cum acesta cânta în cantonamente melodii de luptă de-ale oltenilor.  În cantonament îi place să citească şi să asculte muzică.Cei mai buni prieteni ai lui la Unirea Urziceni erau Dinu Todoran, Epaminonda Nicu şi Marius Onofraş.În anii copilăriei, la Vâlcea, Rusescu a fost coleg de echipă şi chiar de cameră cu Mihai Costea.N-are permis de conducere, şoferul său fiind soţia Roxana, pe care a cunoscut-o când avea 17 ani.E pasionat de fotografie şi a realizat mai multe albume personale. I-a călcat mereu pe urme lui Bogdan Stancu, pe care l-a înlocuit atât la Urziceni, cât şi la Steaua.Are o inteligenţă peste media fotbaliştilor din Liga 1. E un tip cult, absolvent IEFS . Îşi sărută verigheta după fiecare gol înscris, gest consacrat de Raul Gonzalez, fostul jucător al lui Real Madrid.Şi-a petrecut luna de miere în Laponia, aproape la Cercul Polar, unde a dormit într-un iglu.

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
oana zavoranu si sotul
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg