┼×andor Pall, fost juc─âtor al echipei Petrolul, a murit la v├órsta de 70 de ani

11 septembrie 2021
image
┼×andor Pall

Fostul juc─âtor al echipei Petrolul ┼×andor "┼×oni" Pall a decedat la v├órsta de 79 de ani, informeaz─â gruparea ploie┼čtean─â.

N─âscut la 19 noiembrie 1941 la Ojdula (Covasna), ┼×oni Pall a evoluat pentru Petrolul ├«ntre 1959 ┼či 1969, adun├ónd 95 prezen┼úe, ├«n Divizia A, pentru ÔÇ×g─âzariÔÇŁ. A f─âcut parte din ÔÇ×Genera┼úia de AurÔÇŁ a Petrolului, fiind c├ó┼čtig─âtor al Cupei Rom├óniei, ├«n 1963, dar ┼či component al echipei care o ├«nfrunta pe FC Liverpool ├«n edi┼úia 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni, juc├ónd titular ├«n duelul decisiv, disputat la Bruxelles.

Dup─â desp─âr┼úirea de Petrolul, ┼×oni Pall ┼či-a continuat cariera la Politehnica Ia┼či ┼či Gloria Buz─âu, pentru ca, ulterior, s─â se dedice antrenoratului. ┼×lefuitor al multor genera┼úii de fotbali┼čti, Pall a preg─âtit inclusiv prima echip─â a Petrolului, ├«n sezonul 97-98 al Ligii 1, atunci c├ónd s-a aflat, vreme de 17 meciuri, la c├órma ÔÇ×galben-alba┼čtrilorÔÇŁ.

┼×andor Pall, singurul campion european din istoria Petrolului

Profesor de educa┼úie fizic─â, absolvent al Facult─â┼úii din Ia┼či, Alexandru ÔÇ×┼×oniÔÇŁ Pall a fost ┼či singurul campion european din istoria Petrolului! ├Än 1962, Pall a fost titular ├«n na┼úionala Rom├óniei ÔÇ×U18ÔÇŁ care a cucerit, la Bucure┼čti, titlul continental al juniorilor, reu┼čind, la acel turneu final, s─â ├«nscrie un gol ├«n poarta Germaniei de Vest, ap─ârat─â de nimeni altul dec├ót celebrul Sepp Maier.

fuego iubita2 png
cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
razvan si irina fodor
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
tatarusanu nunta21 jpeg
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg
prima tv PNG
sepsi castigatoare cupa romaniei jpg
simona halep bucurie madrid jpg