Săpunaru, gata să se bată cu toată lumea. A fost ținut cu greu la Craiova

Disputată sâmbătă seară, la Târgu Jiu, partida dintre FCU Craiova și Rapid a fost câștigată de prima echipă cu scorul de 1-0, dar scorul final nici nu mai are importanță parcă, având în vedere ce s-a întâmplat după meci, la vestiare. Din nou căpitanul giuleștenilor, Cristian Săpunaru, a fost capul răutăților, așa cum i s-a mai întâmplat de multe ori în carieră.

Cristi Săpunaru, un căpitan cu nervii întinși la maximum (FOTO: Sportpictures)
Cristi Săpunaru, un căpitan cu nervii întinși la maximum (FOTO: Sportpictures)

Totul a început la finalul partidei, atunci când Săpunaru s-a certat întâi cu cei de la Jandarmerie, care nu îi lăsau pe jucători să se apropie de propria galerie. Lucrurile s-au calmat, însă, numai că pe tunelul de la vestiare s-a declanșat un război în toată regula. Acolo, fapt inadmisibil, se afla un ultras al oltenilor cunoscut cu antecedente, ”Poștașul”, același care în 2004 a fost bătut de dinamovitul Mihalcea pe teren după ce sărise gardul să îl pedepsească pe Claudiu Niculescu. Au rezultat îmbrânceli, înjurături și poate chiar pumni împărțiți, după care, ajuns în zona vestiarelor și deja ținut de coechipieri să nu se întoarcă după agresor, Săpunaru a fost atacat de un alt fan al gazdelor. Evident, a ieșit o învălmășeală în toată regula, din fericire fără victime, dar cu căpitanul Rapidului scos țap ispășitor, deși vina nu îi aparține în totalitate. Criticat de toți specialiștii pentru că nu se comportă ca un căpitan și că mereu pare gata să sară la bătaie, Săpunaru a explicat după meci cum s-au văzut lucrurile și din perspectiva lui: ”Am mers către vestiare, iar la tunel era omul care a intrat pe teren și i-a aruncat cu fularul în nas lui Claudiu Niculescu. A aruncat cu apă, sticle și țigări pe noi! De asta m-am enervat, nu am avut nicio treabă cu jucătorii și oficialii Craiovei”, a descris Săpunaru incidentul de pe tunel pentru contul oficial de Facebook al Rapidului. Apoi, în același interviu, a explicat și ce s-a întâmplat la vestiare. ” Când ne-am întors pe tunel, că am vrut să mă cert cu el, dacă tot așa, a apărut o persoană fără ecuson la gât. Putea să aibă un cuțit în mână, să vină să mi-l bage în piept! Cine plătește pentru asta? Ar fi plâns familia acasă! Filmarea care a apărut la TV este o minciună totală. Eu nu-l lovesc pe acel om, voiam pur și simplu să-l prind de gât pentru că nu știam cine e. A dat în mine fără să-i fac nimic! Apoi au venit jucătorii și l-au dat la o parte”, a mai spus el.

Cert este că antecedentele lui Săpunaru, care atunci când se enervează pare să i se pune o pată pe ochi și ”explodează” nu îl ajută deloc. În campionatul trecut, tot cu FCU Craiova, la un meci s-a înjurat cu fiul patronului echipei, Adrian Mititelu jr, care a și aruncat o sticlă cu apă spre el și care a fost interzis un an pe stadioane. Apoi, pe noul stadion Giulești, fundașul a fost la un pas să se ia la bătaie cu un adversar, căruia  care făcuse un gest nelalocul lui, conform rapidistului. Cel mai grav derapaj al românului, care are „în palmares” multe certuri și înjurături cu fanii sau cu staff-urile echipelor adverse, s-a produs în 2009, când era la FC Porto. Atunci, el a agresat un agent de pază la finalul unui meci cu Benfica, fiind suspendat nu mai puțin de 6 luni de Federația Portugheză, dar și condamnat pentru această faptă cinci ani mai târziu de Tribunalul din Lisabona, care l-a pus să plătească o amendă de 90.000 de euro plus 30.500 de euro daune victimei.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net