Scârțâim din toate balamalele. Grijile lui Contra pentru meciul cu Norvegia

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi a dezamăgit în Feroe
Ianis Hagi a dezamăgit în Feroe

În afara postului de portar, naționala României dă semne de suferință în toate compartimentele.

Fără iureșul din ultimul sfert de oră al meciului din Insulele Feroe (3-0), tricolorii s-ar fi întors acasă cu un rezultat catastrofal. Selecționerul Contra se confruntă cu mari probleme în cele trei linii, apărare, mijloc și atac.

Pasa decisivă a lui Stanciu către Pușcaș și driblingurile amețitoare ale rezervei Mitriță au fost detaliile care au făcut ca România să nu piardă puncte prețioase în cursa pentru calificarea la Euro 2020. Chinul naționalei noastre la Torshavn a scos însă în evidență deficiențe îngrijorătoare la nivelul jocului, în toate cele trei sectoare importante ale angrenajului gândit de Cosmin Contra. Dacă portarul Tătărușanu nu poate fi învinuit cu nimic, defensiva României nu ne oferă garanții în vederea disputei mult mai dificile de marți, cu Norvegia. În condițiile în care veteranii Grigore și Chiricheș s-au „rupt”, ultimul chiar pe terenul artificial al feroezilor, posturile de fundași centrali au ajuns pe mâna mai tinerilor Nedelcearu și Rus, care duc lipsă de meciuri jucate împreună. De acasă au fost chemați de urgență Cristea (FCSB) și Burcă (CFR), dar asta nu înseamnă că selecționerul Contra stă liniștit la capitolul sincronzizare între stoperi. Pe flancuri, Benzar și Bancu au evoluat decent în Feroe, dar e nevoie de ceva în plus contra Norvegiei.

Hagi și Coman au dezamăgit

Marile semne de întrebare apar în linia de mijloc, acolo unde Ianis Hagi și mai ales Florinel Coman au dezamăgit. Ianis poate invoca scuza faptului că a fost trimis în bandă, pe un post cu care nu e obișnuit, în timp ce Florinel și-a pierdut cu siguranță locul de titular. Decisiv și incisiv, „americanul” Mitriță n-are cum să lipsească mâine din primul 11, la fel ca și Stanciu, autorul pasei geniale de la deschiderea scorului. Ca urmare, Contra se gândește la trecerea lui Hagi pe bancă și folosirea unei extreme clasice, așa cum e Deac. Dubii sunt și la „închizătorul” care îl va ajuta pe Răzvan Marin (menajat în Feroe), candidații fiind Anton, Bordeianu, Nistor sau mai ofensivul Cicâldău. În avanposturi, ușoara accidentare a lui Keșeru și prestația palidă a lui Florin Andone îl somează pe selecționer să-l trimită ca unic vârf împotriva norvegienilor pe George Pușcaș.

Spania a pierdut cu Norvegia, la Oslo (1-1), primele puncte din această grupă preliminară, fără ca acest rezultat să modifice substanțial calculele în bătălia pentru ocuparea locului secund. Astfel, România are nevoie în continuare de punctaj maxim în meciurile de acasă cu Norvegia (marți) și Suedia (la 15 noiembrie). De asemenea, e extrem de important ca suedezii să nu câștige meciul de marți de pe teren propriu cu Spania. Dacă Suedia se va impune totuși, atunci vom fi obligați și noi la rezultat pozitiv contra ibericilor, în ultima rundă, la Madrid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Achraf Hakimi (EPA) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
pep guardiola facebook jpeg
Dan Sucu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
Jaqueline Cristian (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net