Schimbare de macaz la FCU Craiova: Croitoru, out. Cine e favorit să-i urmeze

Ultima actualizare:

FCU Craiova 1948 trece printr-un val de schimbări, după ce conducerea ar fi decis schimbarea antrenorului de fotbal. Potrivit gsp.ro, Marius Croitoru ar fi pe picior de plecare de la gruparea oltenilor, favorit pentru a-l înlocui pe tehnicianul de 43 de ani fiind Andrei Prepeliță.

Marius Croitoru, aproape de despărțirea de FCU Craiova (FOTO: Sportpictures)
Marius Croitoru, aproape de despărțirea de FCU Craiova (FOTO: Sportpictures)

Meciul care ar fi grăbit schimbarea ar fi eșecul cu CS Afumați, de duminică, 0-3 pe teren propriu, sursa citată consemnând că este doar o chestiune de timp, până când Croitoru ar semna rezilierea contractului cu FCU Craiova, început în vară - practic, acesta a fost al doilea său mandat, după cel din perioada iunie-octombrie 2022, în prima ligă. De-a lungul timpului, Croitoru le-a mai antrenat pe FC Botoșani și FC Argeș, la prima dintre ele având un mandat mai notabil, între 2019 și 2022, când a adunat 72 de meciuri și a ajuns de două ori în play-off.

Andrei Prepeliță, favorit să preia FCU Craiova 1948 în Liga 2

Între timp, în vârstă de 38 de ani, Prepeliță este considerat numărul 1 pe lista celor care ar prelua FCU Craiova 1948, antrenor care a devenit de curând liber de contract, după despărțirea recentă de FC Buzău, echipa pe care a promovat-o în Superliga României, la finalul sezonului trecut. De-a lungul carierei de tehnician, Prepeliță a mai condus-o pe FC Argeș, în perioada 2020-2022 - în prima stagiune, i-a salvat pe argeșeni de la retrogradare, apoi i-a calificat în play-off.
Revenind la gruparea din Oltenia, FCU Craiova este pe locul 10 în liga secundă, cu 12 puncte acumulate în opt runde. De altfel, formația a traversat un „șoc”, când a părăsit Cupa României în play-off, fiind eliminată la lovituri de departajare de Unirea Alba Iulia, angrenată în Liga a III-a. FCU Craiova se regăsește, așadar, într-un context departe de ce și-ar fi dorit, proaspăt retrogradata în diviza secundă având un parcurs slab, care îi slăbește speranțele de a reveni în primul eșalon românesc. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alina Maria de Roumanie si Nicolae al Romaniei la Iacob Foundation   Instagram (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Lewis Hamilton (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
rapid otelul jpg
combo birligea si mama lui jpg
olaru fcsb liga europa jpg
Rares pop gol pentru rapid jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net