Şi cu Maxim, s-au făcut 11! Steaua are acum «naţională». Cine este noua vedetă a roş-albaştrilor

Ultima actualizare:

    Maxim
Maxim

Gigi Becali se mişcă repede pe piaţa de transferuri. După Iancu de la Viitorul, patronul Stelei a pus mâna şi pe marea speranţă a fotbalului românesc, Alexandru Maxim de la Pandurii, care va ajunge din vară sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf.

În criză de inspiraţie în alcătuirea echipei naţionale, selecţionerul Victor Piţurcă va avea de-acum înainte o soluţie de rezervă. Mai exact, ar putea alcătui un prim 11 format exclusiv din jucători de la Steaua. De altfel, la acţiunile din 2012, Piţi a chemat la lot nu mai puţin de 10 stelişti (Tătăruşanu, Chipciu, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Adi Popa, Tănase şi Rusescu). Din acest puzzle de internaţionali lipsea a 11-a piesă, cumpărată în cele din urmă de Gigi Becali.

„M-am înţeles cu Pandurii pentru Maxim. Acum rămâne doar să semneze băiatul, dar n-am nici o emoţie", a declarat finanţatorul Stelei.

Pentru a-i convinge pe cei de la Pandurii să renunţe la „perla" Alexandru Maxim, Gigi Becali a făcut un efort financiar considerabil. Astfel, pe lângă 500.000 de euro bani cash, gorjenii se vor alege şi cu trei jucători, Mihai Răduţ (cedat definitiv la Târgu-Jiu), brazilianul Adi Rocha şi portarul Răzvan Stanca. „M-a costat ceva. 1.450.000 de euro cu totul, plus 20 de procente dintr-un eventual transfer în străinătate", a explicat Becali.

În acest mod, afacerea Maxim este una dintre cele mai scumpe de pe plan intern din ultimii ani, comparabilă cu transferul lui Tănase de la FC Argeş la Steaua (1,8 milioane de euro).

În ceea ce-l priveşte pe Maxim, acesta va câştiga în primul an aproximativ 100.000 de euro (8.000 pe lună), de patru ori mai mult decât încasa la Pandurii.

"Îi va creşte salariul în funcţie de evoluţii. La fel am făcut şi cu Gardoş sau Rusescu. Are 22 de ani, e copil încă, să vedem dacă va confirma la Steaua", completat Gigi Becali.

Aşa va arăta «naţionala» Stelei
Aşa va arăta «naţionala» Stelei

Piţi şi Reghe au pus ţara la cale

Conştient că naţionala României se confundă acum cu Steaua, Victor Piţurcă a avut zilele trecute o întâlnire cu Laurenţiu Reghecampf.

Cei doi au pus la cale strategia de pregătire din prima parte a anului 2013, ţinând cont de faptul că stagiul tricolorilor din Spania de la începutul lunii februarie se suprapune cu perioada în care Steaua va face ultimele retuşuri înainte de meciurile din 16-imile Europa League.

Inedit despre... Alexandru Maxim

Are şcoală spaniolă. Crescut la Ardealul Cluj, Alexandru Maxim şi-a făcut junioratul în Spania, la Espanol Barcelona, unde a ajuns cu ajutorul fostului internaţional Lucian Marinescu, acum impresar.

Părinţii, la muncă în Italia. Când Alex avea 14 ani, părinţii săi au plecat în Italia, la Brescia, pentru a scăpa de sărăcia din ţară. "N-au avut ocazia să mă vadă crescând. Cred că ai mei au plâns la golul cu Andorra, primul reuşit de mine la naţională. Le sunt recunoscător şi le mulţumesc", spune Maxim despre părinţii săi.

E "frate" cu Chiricheş. Destinele lui Maxim şi Chiricheş sunt asemănătoare. Ambii au învăţat fotbal la Ardealul Cluj şi au avut o experienţă în străinătate (la Espanol, respectiv Benfica). Apoi, amândoi s-au întors în ţară la Pandurii, făcând ulterior pasul cel mare către Steaua şi echipa naţională a României. "Îi datorez multe lui Chiricheş. El m-a convins să vin la Pandurii în 2011, când era şi el la Târgu-Jiu", recunoaşte Maxim.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net