Son, mai mult coreen, decât cocoş. Pleacă din nou la naţională şi o lasă pe Tottenham baltă

image
Atacantul lui Tottenham pleacă pentru a doua oară în acest sezon la echipa naţională, iar englezii sunt disperaţifoto: EPA

Heung-Min Son şi Harry Kane sunt cei mai în formă jucători ai lui Tottenham Hotspur, dar londonezii au fost de prea multe ori văduviţi în actuala stagiune de aportul sud-coreeanului. După breşa din toamna lui 2018 urmează acum o nouă pauză, tocmai când atacantul era în formă maximă.

Son risca încorporarea în armată după legile din Coreea de Sud şi pentru a nu petrece în cazarmă doi dintre cei mai frumoşi ani ai săi în fotbal, atacantul avea nevoie urgentă de o medalie continentală. Din acest motiv Tottenham a fost de acord ca Heung-Min să meargă în perioada august – septembrie alături de puştii din ţara sa la Jocurile Asiei, pentru a încerca să scape odată pentru totdeauna de această problemă. Şi a ieşit perfect. Coreea de Sud a câştigat competiţia cu Son printre remarcaţi, iar absenţa sa de la club pentru jocurile cu Fulham, Manchester United şi Watford parcă a meritat. La revenire jucătorul a fost apoi „spirt” şi a marcat opt goluri pentru Spurs în Premier League, fiind aproape la fel de decisiv precum căpitanul Harry Kane. Din păcate, forma lui va fi din nou fracturată, şi nu din cauza vreunei accidentări sau suspendări, ci tot de datoria sa pentru echipa naţională. Pe 5 ianuarie, în Emiratele Arabe Unite, a început Cupa Asiei, iar Coreea de Sud l-a chemat din nou sub arme pentru a câştiga un trofeu pe care nu a mai pus mâna de 59 de ani. Dacă Son şi compania vor ajunge până în finala de pe 1 februarie atunci va lipsi de la Tottenham nu mai puţin de cinci meciuri, tocmai când echipa se apropiase de Liverpool şi Manchester City în fruntea Premier League. „Îmi pare foarte rău că plec din nou, dar nu am ce să fac. Sper să mă întorc la fel de puternic şi cu trofeul. Pentru ţara mea e foarte important”, a declarat Son înainte de decolarea spre Abu-Dhabi, acolo unde miercuri Coreea de Sud va întâlni China în ultimul meci din faza grupelor.

Prodanca a venit în verde la parastas
Screenshot (539) png
cub muzica populara braconier png
image png
Charlene de Monaco
Provocarea de pe TikTok. Sursa foto: Unsplash
image png
sylvester stalline si sotia
Vladimir Putin FOTO Getty Images jpg
Silkeborg - FCSB, UEFA Conference League / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
romania U23 baschet 3x3 jpg
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Rapid, Sportpictures jpg
eugenie bouchard
dawa jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg