Sorescu și Filip, atuuri pentru supraviețuirea lui Dinamo

Dinamo s-a reunit ieri pentru cea mai complicată perioadă din istoria clubului, cu un nou antrenor, Flavius Stoican, și cu un nou team-manager, fosta legendă Florin Răducioiu. Cei doi vor încerca să salveze echipa de la retrogradare umblând foarte mult la moralul jucătorilor.

Deian Sorescu si Steliano Filip vroiau să plece de la Dinamo (FOTO: Sportictures)
Deian Sorescu si Steliano Filip vroiau să plece de la Dinamo (FOTO: Sportictures)

Prezentat într-o conferință de presă care a avut loc ieri, noul tehnician Flavius Stoican, știe rețeta salvării: ”Printr-o schimbare de spirit, prin entuziasm în rândul jucătorilor, vom avea bucurii după meciurile pe care le vom disputa”. Pentru aceasta, cel care a mai condus în două rânduri ”haita” spune că vrea să se bazeze inclusiv pe jucătorii care și-au exprimat în mod deschis intenția de a pleca, după conflicte cu fanii: Steliano Filip și Deian Sorescu. ”Am vorbit cu Steliano Filip şi mi-a spus că îşi doreşte să continue la Dinamo şi îmi pun bazele în acest băiat. Dacă îi cer să joace portar, trebuie să joace. Nu vreau să găsească alibiuri, că nu joacă pe poziţia lui, că joacă mai în faţă, mai în spate”, a declarat tehnicianul. El spune că supărarea fanilor față de Steliano a fost provocată și de postările pe care acesta le făcea rețelele sociale, în care părea că nu îi pasă de ce se întâmplă la echipă.

În ceea ce-l privește pe Deian Sorescu, care și-a exprimat în mod deschis dorința de a pleca de la echipă după ce fanii l-au dezbrăcat de tricou, Stoican spune că va încerca să-l convingă să rămână. ”O să am discuții cu fiecare jucător, vreau să joace pe posturile de bază. Sunt convins că atunci când voi discuta cu Deian, când voi face antrenamentele, voi vedea cum se exprimă. Starea de spirit e foarte importantă. Am nevoie de Sorescu și am nevoie sa joace fotbal. Să fie jucătorul pe care îl asteaptă toată lumea și tatăl lui și echipa națională”, a mai spus Stoican.

Flavius Stoican a revenit ca antrenor la Dinamo (FOTO: Sportpictures)
Flavius Stoican a revenit ca antrenor la Dinamo (FOTO: Sportpictures)

Florin Răducioiu a revenit la Dinamo

Unul dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului românesc, Florin Răducioiu (51 de ani) a revenit la echipa la care a debutat la finalul anilor ’80 și de unde s-a lansat în fotbalul mare. El ocupă postul de team-manager și este decis să facă tot ce depinde de el pentru a salva echipa de la retrogradare. ”S-a vorbit de o stare de spirit, eu cred că asta este important, să creăm o stare de spirit cât mai repede, pentru că, din păcate, timpul este inamicul nostru, ne presează foarte mult. Avem nevoie de rezultate şi cred că rezultatele se pot obţine prin această stare de spirit. Sunt convins că noul antrenor va reuşi prin fapul că va motiva echipa şi poate regăsi acea stare de sprit, acea atitudine pozitivă pentru a ne face să câştigăm meciurile. Trebuie să câştigăm meciurile cu orice preţ, trebuie să facem tot posibilul să salvăm această echipa din situaţia în care se află. Este foarte important acest început de an, partea aceasta a doua a campionatului. Ceea ce contează sunt faptele, iar faptele se pot obţine prin muncă, prin experienţă, prin atitudine, printr-o mentalitate de învingător. E momentul potrivit să vin la Dinamo, chiar dacă este unul dificil. Eu consider că e momentul potrivit să vin să ajut în momentele dificile. Îmi plac aceste provocări aproape imposibile", a declarat Răducioiu.

Iuliu Mureșan: ”Nu va fi nici un proces cu Mircea Rednic”

Adiministratorul delegat al dinamoviștilor, Iuliu Mureșan, spune că nu e nici un pericol ca fostul antrenor, Mircea Rednic, demis după prima parte a campionatului, să dea clubul în judecată. Nu pentru că tehnicianul ar fi înțelegător față de ”câini”, ci pentru că în contract se prevedeau clar care sunt clauzele demiterii unilaterale. ”Am luat o decizie care n-a fost aplaudată de toată lumea. Era singura soluție. O altă variantă era să plece 15 jucători, o altă variantă era să plec eu, dar cred că nu rezolvam nimic. Nu trebuie să semneze nimic domnul Rednic. Contractul ne permite să reziliem unilateral, atât Mircea Rednic, cât și clubul. Contractul este clar, nu urmează un proces. Trebuie să-i dăm niște salarii, fără proces. Financiar, suntem cu salariile la zi, s-au plătit pentru luna noiembrie. Nu s-au retras sponsori din cauza situației cu Mircea Rednic”, a declarat în aceeași conferință de presă Iuliu Mureșan.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net