Stanciu încă mai speră: “Nu vrem să fim o generaţie ratată”

Ultima actualizare:

    Nicolae Stanciu spune că la Mondial se ajunge oricum greu, dar dacă tricolorii ar rata şi Euro 2020 atunci chiar ar fi o adevărată tragedieFoto: Click!
Nicolae Stanciu spune că la Mondial se ajunge oricum greu, dar dacă tricolorii ar rata şi Euro 2020 atunci chiar ar fi o adevărată tragedieFoto: Click!

Tricolorii au plecat în Israel cu gândul la victorie pentru că şi-au dat seama că şi amicalele aduc puncte importante în clasamentul FIFA, iar acestea vor face să se evite adversari tari în viitoarele preliminarii. Şi jucătorii sunt încrezători, dar simt o presiune mare pe umeri.

Nicolae Stanciu, unul dintre internaţionalii care au rămas datori naţionalei României, a declarat că necalificarea la Mondialul din Rusia a durut, dar nu chiar atât de tare cum ar durea dacă am vedea la televizor şi următorul turneul final. “Venim după un eşec, dar au mai fost şi alte generaţii care nu s-au calificat la Mondiale. Cred că avem şansa să mergem la un nou Euro, să nu ne gândim că suntem o generaţie ratată. Pentru noi e destul de greu să ne calificăm la un Mondial, dar la Euro va fi altceva, aici cred că va fi marea dezamăgire dacă nu vom reuşi. Avem şi Liga Naţiunilor şi o şansa de a ne califica la Euro şi de acolo. Trebuie să ne gândim serios şi la asta. Să luăm totul în calcul”, a declarat mijlocaşul Spartei Praga înainte de decolarea spre Israel.

Contra nu mai face experimente

Şi selecţionerul Cosmin Contra e optimist şi nu acceptă teste fără rezultate, orice punct contând la un moment dat decisiv pentru România. “Mereu rezultatul contează, muncim pentru el, un rezultat bun, după un joc bun, ar fi extraordinar. Mereu le voi cere jucătorilor să nu se relaxeze. Voi încerca şi să nu mai fac atât de multe schimbări ca la ultimele două meciuri. Pe mulţi i-am chemat să-i văd cum se mişcă la antrenamente”, a declarat “Guriţă”. Israel – România, se va disputa sâmbătă, la Netanya, de la ora 20.00.

Aşteaptă salvarea de la puşti

Naţionala mare face nuntă când prinde un turneu final, dar la tineret lucrurile stau diferit. Tricolorii sub 21 şi sub 19 ani sunt aproape de calificări mari, iar asta i-a atras atenţia lui Cosmin Contra. “53 de jucători şi de la tineret şi de la U-19 sunt în atenţia noastră, dacă joacă bine şi confirmă, uşa naţionalei este deschisă. Nu mă gândesc la alte echipe. Am tot ce-mi trebuie aici”, a declarat selecţionerul naţionalei mari.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net