Start în Superliga de 214 milioane de euro

Ultima actualizare:

O nouă ediție a Superligii României la fotbal debutează în, probabil, cel mai călduros weekend din istorie! Mișcările de pe piața transferurilor ne arată că valoarea campionatului nostru a ajuns la 214 milioane de euro. Patru echipe par în prima linie a luptei pentru titlu.

Ștefănescu pare să fie noua vedetă a FCSB (FOTO: Sportpictures)
Ștefănescu pare să fie noua vedetă a FCSB (FOTO: Sportpictures)

Conform celor de la transfermarkt.com, înaintea startului Superligii valoarea generală a jucătorilor români legitimați până în acest moment este de 213,86 milioane de euro. Lider în clasamentul valorii este FCSB, cu o estimare de 31,88 milioane de euro. „Roș-albaștrii” sunt urmați de Rapid, cu o valoare totală de 25,41 milioane de euro, Universitatea Craiova, cu 23,78 milioane de euro și CFR Cluj, cu 19,18 milioane de euro.

De altfel, deloc întâmplător, acestea par să fie cele patru formații care se vor lupta pentru titlul de campioană în acest sezon. Formația lui Gigi Becali este deținătoarea titlului și chiar dacă a rămas fără Florinel Coman, vândut în Qatar pentru 5,25 milioane de euro, s-a întărit prin aducerea vedetei lui Sepsi, Ștefănescu, pentru 1,3 milioane de euro, dar și a lui Kiki, de la Farul. Deja bucureștenii au obținut două victorii în acest sezon: 3-0 cu Corvinul, în Supercupa României, respectiv 7-1 în deplasarea din San Marino, cu Virtus, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Datorită experienței jucătorilor și a valorii lotului, FCSB pare și în acest an favorită, dar când ai un patron atât de implicat ca Gigi Becali, se pot întâmpla atât lucruri bune, cât și rele.

A doua favorită la titlu pare să fie CFR Cluj. Chiar dacă are al patrulea lot, conform Transfermarkt, formația ardeleană are un mare atu: revenirea pe banca tehnică a lui Dan Petrescu. Un antrenor cu experiență, cel mai aureolat, de fapt, din Superliga actuală, cu patru cinci titluri de campion, el se anunță cel mai bun om al clujenilor. Pe locul trei în ceea ce privește șansele sunt două echipe care au mulți fani, dar care le și pun inima la încercare, parcă, la fiecare meci: Universitatea Craiova și Rapid. La olteni s-a mers pe stabilitate, iar Costel Gâlcă, campion acum 9 ani cu FCSB, speră ca experiența acumulată și lotul pe care și l-a format după pofta inimii să aducă în Bănie acel titlu după care tânjesc craiovenii de ani de zile.

În ceea ce-i privește pe rapidiști, totul pare roz acum, la începutul campionatului. Antrenorul Neil Lennon e lăudat de toată lumea datorită metodelor sale de antrenament, dar și a felului său de a fi și de a le comunica jucătorilor ce vrea de la ei. Numai că una e la ședințele de pregătire sau la amicale și alta în meciurile oficiale. De aceea, nimeni nu știe exact la ce să se aștepte din partea giuleștenilor.

Cert este că și anul acesta se va juca după sistemul devenit deja clasic: campionatul regulat, cu meciuri tur și retur, apoi cu împărțirea echipelor în play-off (primele șase clasate) și play-out (restul formațiilor). Și anul acesta se vor înjumătăți punctele, iar regula U21, care le convine patronilor doar dacă au în ogradă vreun puști minune, altfel sunt total împotriva ei, rămâne valabilă.

Programul primelor două etape ale Superligii

Etapa 1

VINERI, 12 IULIE

18.30 Farul – Unirea Slobozia

21.30 FC Hermannstadt – Univ. Craiova

SÂMBĂTĂ, 13 IULIE

17.00 Sepsi - Politehnica Iaşi

19.15 UTA Arad - Rapid

22.00 FCSB - U Cluj

DUMINICĂ, 14 IULIE

19.00 CFR Cluj – Dinamo

LUNI, 15 IULIE

18.30 FC Botoşani – Oţelul

21.30 Petrolul - Gloria Buzău

Etapa a doua

VINERI, 19 IULIE

18.30 Poli Iaşi – FC Botoşani

21.30 Unirea Slobozia - FCSB

SÂMBĂTĂ, 20 IULIE

18.30 Univ. Craiova – UTA Arad

21.30 FC Rapid – CFR Cluj

DUMINICĂ, 21 IULIE

18.30 U Cluj – FC Hermannstadt

21.30 Dinamo – Petrolul

LUNI, 22 IULIE

18.30 Gloria Buzău – Sepsi

21.30 Oţelul – Farul

Partidele vor fi transmise în direct de PRIMA Sport şi DIGI Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net